Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Vélemények a foresto nyakörvről

Milyen tapasztalatokat találhatunk a foresto nyakörvekről?

A foresto nyakörv az egyik legtöbbet használt, nagyon népszerű bolhanyakörv, ami egyben a kullancsok ellen is hatékony védelmet biztosít kutyánk számára. A weboldalon persze csupa lenyűgöző jellemzőről olvashatunk, amiket mindjárt fel is sorolok, de ez minden gyártóra és forgalmazóra igaz saját termékek esetében. Mi azonban a teljes igazság? Megnézünk néhány független vásárlói véleményt is, hogy objektív képet kaphassunk a termékről, és ennek alapján lehessen eldönteni, megéri-e megvásárolni a foresto nyakörvet. 

Mit ígér a foresto nyakörv?

A gyártó honlapján remek jellemzőket olvashatunk a foresto nyakörvről, amelyek egyébként nagyrészt teljesülnek is, azonban ezt majd a későbbiekben tárgyalom. Szerencsére nem csak néhány jellemzőt kaphatunk itt, hanem teljes termékleírást, hatóanyagok ismertetését, és még gyakori kérdésekre is válaszolnak. Így például meg lehet azt tudni, hogy már hét hetes kortól viselhető a termék, és a kullancsok minden fejlődési szakaszában alkalmas azok elpusztítására, ami sok már nyakörvről nem mondható el. 

foresto-nyakorv_pic2

Általános jellemzői közé tartozik, hogy vízálló, így mehetek a kutya akár úszkálni is a medencében benne, és fürdethetjük is a foresto nyakörv eltávolítása nélkül. Emellett 8 teljes hónapig biztosít védelmet, ami mindenképpen jó hír, mert így évente csak egy darabot szükséges belőle vásárolni, nem kell állandóan cserélni. Legnagyobb előnye azonban mégis csak az, hogy szagtalan, szemben a legtöbb hasonló termékkel. Ez azért nagyon fontos, mert a kutyánk sem akar egész nap a büdösben lenni, és persze a kellemetlen szagú daraboktól szeretnek is megszabadulni, amint lehet. Szerencsére a foresto nyakörv viselésétől azonban nem akar majd elbúcsúzni a kutyánk sem, úgyhogy szerencsés helyzetben vagyunk ebből a szempontból. 

Vélemények a foresto nyakörvről

Most pedig nézzük meg, milyen független véleményeket találhatunk a termékről az interneten. Ezeket azért nem szó szerint idézem, mivel az igencsak hosszú bejegyzéshez vezetne, helyette próbálom összefoglalni a felmerülő szempontokat. 

Volt olyan felhasználó, akinek a kullancsokkal akadt problémája. Kettő megcsípte a kutyáját, viszont azokat halottan húzta ki az állat bőréből. Alapvetően ilyen akkor fordulhat elő, hogyha a nyakörv még nem fejtette ki teljesen a hatását, azért 24 órán belül még nem tökéletes a működése. Egyébként nem elriasztja, hanem elpusztítja a kórokozókat. Ez azt is jelenti, hogy kifejtette hatását, csak éppen már az állat bőrébe jutottak. Az egyébként nem ritka, hogy a kutya szőrébe kapaszkodjanak a kullancsok, főleg, hogyha elterjedtek a környéken. Minden évben más számú kullancs is van, az azonban csak ritka esetekben fordul elő, hogy meg is csípjék őt. Alapvetően azonban ettől nem lesz kevésbé hatékony a nyakörv, a közelben idővel elpusztulnak majd a kullancsok és a bolhák is. 

Más felhasználók kifejezték, hogy sokat sétálnak a kutyájukkal, együtt kirándulnak, másznak hegyet. Nem egyszer mennek erdőkbe és réteken, de nem tapasztalták eddig, hogy az állatba kullancsok mentek volna. Mások azt írták, hogy lehet a kutya szőre túl vastag ahhoz, hogy igazán bármi kifejthesse a hatását. Ehhez annyit fűznék hozzá, hogyha kedvencünk hatalmas bundával rendelkezik, akkor valószínűleg a hidegben érzi magát komfortosan, és nyáron érdemes lehet levágatni egy kicsit a szőrét. Nem csak azért, mert így kevésbé lesz bolhás, és nem kedvelik majd a kullancsok, de az ő hőérzetéhez is szükséges ez. Emellett figyelni kell rá, hogyha ki is van kötve az eb, mindig legyen egy árnyékos hely, ami alá befekhet, nehogy betegség vagy esetleg egyenesen halál legyen a vége. 

foresto-nyakorv_pic1

Mások egyenesen azt írták, hogy saját magukban találtak kullancsot a napokban, a kutyában azonban nem. Ez a forestonak mindenképpen nagy elismerés, hiszen az ember saját magát is befújja, de ezek szerint a nyakörv nagyobb védelmet jelent. 

Moncsi nevű felhasználó arról számolt be, hogy korábban cseppet használt, de az három hét után hatástalannak bizonyult, úgyhogy megpróbálkozott a foresto nyakörvvel, és neki eddig bevált, és mivel ezt már augusztusban írta, így valószínűleg már néhány hetes tapasztalata van a dologgal kapcsolatban. 

Más felhasználó úgy is elégedett volt, hogy egyébként talált kullancsot a kutyájában. Ez azonban természetes náluk, mivel napi szinten járnak gombászni, és azt is hozzátette, hogy korábban rágótablettát használtak, amivel egy ilyen út után akár 10-20 kullancsot is szedett ki a kutyájából, a mostani egy-kettő igazán jó eredménynek számított. 

Összességében a foresto nyakörvről

Mint láthattuk a hozzászólások alapján, nem számoltak be a bolhákról, gyakorlatilag senki, viszont a visszajelzés hiánya egyben pozitív visszajelzésnek is számít, ezek szerint nem volt olyan, akinél bolhás maradt az állat, és emiatt az interneten töltené ki a haragját. Ugyanígy nem számoltak be arról, hogy szagos lenne a reklám ellenére a termék, és egy kutyás gazdi sem emelt szót amiatt, hogy az állat esetleg meg szeretne szabadulni a foresto nyakörvtől, úgyhogy szerintem az ő visszajelzéseik alapján is bátran meg lehet vásárolni a terméket.