Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Terc – az építőipar Mekkája

Ezért szeretem a Terc oldalát

Mint építőipari hallgató és gyakornoki munkás, nagyon nagy segítség a Terc oldala. Már egészen kicsi koromtól kezdve építőiparban akartam dolgozni, mint tervező. Persze, nem ment minden egyszerűen, folyton akadtak nehézségek az évek során. Mindig imádtam barkácsolni és rajzolni, folyton épületek tervezésén törtem a fejem. Azonban, a matematikával még nekem is meggyűlt a bajom. Először a középiskolában volt ez a problémám, amikor nehezedett és nehezedett a tananyag. Én meg egy idő után egyszerűen lemaradtam, és már nem tudtam felvenni a lépést a tanár magyarázataival. Szerencsére, erre is találtam megoldást. már majdnem lemondtam az álmomról, amikor arra jutottam, ez mégsem mehet így. Ekkortájt találtam rá a Tercre is, mert csak az interneten böngésztem. A Terc az építőipar szellemi központja. Valahogy, a könyvrészleghez keveredtem, és vettem egy különböző építészeti stílusokról szóló könyvet. Annyira lekötött az a kötet, és annyit ámultam rajta, hogy újult erővel álltam neki az egésznek a Tercnek hála. Elkezdtem az interneten matematikai videókat nézni, amelyek sokkal érthetőbben magyarázzák el a problémákat. Aztán egy magántanárnál is jártam, de szerencsére erre nem kellett sokat költenem, az online órákat egyébként is jobban szerettem és értettem is. Aztán eljött az egyetemi felvételi, és a műszaki egyetemen folytattam a tanulmányaimat, de valahogy nem beszéltünk ott eleget a Terc oldaláról. Pedig nekem nagyon sok segítséget nyújtott a tanulmányaim során, hogy onnan is nézhettem magamnak irodalmat, illetve már most tudom, milyen fajta szolgáltatásokat szeretnék majd igénybe venni. A Tercnek hála tudom azt is, hogy a költségvetést tervező szoftverek világa milyen jó dolog, és mennyiben megkönnyítheti az emberek munkáját. Illetve, ha az ember nagyteljesítményű nyomtatóra, plotterre vágyik, akkor itt is tud vásárolni azt. A plotterek elengedhetetlen kellékei egy jó építőipari cégnek ahhoz, hogy a tervezett munkákat papírra is lehessen vetni.

Ezért jó a Terc  

A Terc oldala számos különböző aspektusból foglalkozik az építészettel. Ilyen a könyvek, a szolgáltatások, az egyes kellékek adás-vétele. Tanfolyamokat is indítanak olyan programok kezelésének megtanulásához, amiket náluk is lehet igényelni. Én személy szerint fontosnak tartom, hogy ne csak az egyetemen tanultak tegyék ki a teljes tudásom a szakmáról, hanem azt is fontosnak érzem, hogy gyakorlati aspektusból is megismerjem a szakmát, és tudjam, mi vár rám. Ráadásul, a könyvkínálatuk igazán nekem való Számos könyvet olvastam már, amelyet a Terc árult. Stílustörténetit, de akár egyetlen anyag felhasználásairól szólót is. Kiváltképp érdekelnek mostanában a tetőszerkezetek, így azzal is foglalkozom ebben a félévben. A Terc nem csak árulja a könyveket, sokat ők is adnak ki, amely számomra igazán meggyőző. Úgy vélték, nincs elég releváns irodalom az építészek számára, ezért ők maguk is adnak ki könyveket. Ráadásul, nem egy kötet online is letölthető már. Szerintem ez egy remek lehetőség az építőipar kulturális felvirágoztatására, amely meg is mutatkozik az oldal modernségén és a szolgáltatásaik körének szélességén.

Hol találhatok rá a Tercre?

Mi sem egyszerűbb ennél. Ugyanis, a Terc könnyedén elérhető online, méghozzá ezen a linken, itt: https://www.terc.hu/ Mindenkinek ajánlani tudom, aki érdeklődik az építőipar iránt. Én is innen vettem a motivációt, amikor még a gimnázium padjait koptattam, és még mindig gyakran járok ide. Gyanítom, a jövőben nem egyszer fogok még ide ellátogatni és akár igénybe is venni a sok különböző érdekes szolgáltatást. Szerintem nem csak azoknak érdemes ide ellátogatnia, aki esetleg az iparban dolgozik, ugyanis számos egyéb esetet is tudnék mondani. Plotterre, szkennerre, akkor is lehet szükségünk a Terc oldaláról, hogyha esetleg nem az építőszakmában vagyunk. A könyvekről nem is beszélve. Elég, ha csak a barkácsolás érinti az érdeklődési körünket, már érdemes ide ellátogatni, ugyanis ezeket a könyveket máshol nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni megszerezni.

A Terc és minden más

Persze, a Terc remek oldal, de sokkal inkább professzionális nézőpontból. Nekem szuper, de ha inkább hobbiból szeretnénk valami könnyű reggeli olvasmányt cikkek keretében, akkor arra is van egy oldalam, amely biztosan elnyeri majd sokak tetszését. Szerintem nagyon jó, én sok ötletet találtam már itt is. Persze, a Tercnél ez sem tud többet, de nyilván nem egyetlen oldalról szedi az ember minden egyes információját. Úgyhogy itt ez a remek oldal, remélem, ez is sokat fog segíteni minden egyes érdeklődő számára: https://epiteniakarok.blog.hu/tags/%C3%A9p%C3%ADt%C5%91ipar

És azt is remélem, hogy az én cikkem egy kicsit jobban felkeltette néhány ember érdeklődését. Az építőipar terep, folyton körülvesz minket, és tényleg néha olyan csodákat képes alkotni néhány építész, amely példaértékű lehet sokunk számára, köztük nekem is. Úgyhogy érdemes egy kicsit jobban megismerkedni vele, hogyha már belefutottak ebbe az írásba.