Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Miért jó a Hills kutyatáp?

Mit tud a Hills kutyatáp?

A kutya ugyan ragadozó állat, de nem kizárólag húsevő. Ez azt jelenti, hogy ha kizárólag hússal etetjük őt, akkor előbb-utóbb súlyos hiánybetegségek, valamint fehérje-és foszforttúletetés jelentkezik nála. A jó táp, amilyen a Hills kutyatáp is, tartalmaz jó minőségű és elegendő mennyiségű gabonát, élelmi rostot (cukorrépa, korpa stb.), zöldségeket és vitaminokat. Viszont ezek a táplálékforrások megfelelő formában, feldolgozva kell, hogy a kutyakajába kerüljenek, mert így tudja őket megemészteni a kutya, hiszen bélcsatornája viszonylag rövid és az emésztését segítő baktériumflóra sem alkalmas a nagy mennyiségű nyers zöldség feldolgozására. A Hills kutyatápot állatorvosok és szakemberek pontosan a kutya igényeit szem elött tartva fejlesztették ki. A megfelelő kutyatáppal a kutya egészségesebb, energikusabb, a Gazdi örömére a bélsár pedig kevesebb lesz. A jó minőségű Hills kutyatápból jóval kevesebbet kell adni kedvencünknek, mert nincsen tele emészthetetlen ballasztanyagokkal, amelyek mindössze az étel térfogatát növelik, de magát a tápértéket nem. Mindemellett a kutyák mindenkori életszakaszaihoz is igazodnak ezek a tápok, és ha netán kutyusunknak speciális igényei vannak – akár betegség miatt – akkor is jó választás lehet ez a fajta eledel. Ezt misem bizonyítja jobban annál, minthogy néhány fajtát kizárólag állatorvosnál lehet beszerezni és akkor is receptre.

Mit tartalmaz a Hills kutyatáp?

A felnőtt kutyáknak a tápanyagszükséglete a következőképpen néz ki:

  • 18-24% nyersfehérje
  • 8-13% nyerszsír
  • 4-7% nyershamu
  • 2-4% nyersrost

A Hill’s tápokat ezeknek az arányoknak megfelelően készítik, mind beltartalmi értékeiket, mind ízüket tekintve a kutyusok igényeihez igazodva. Nagyon fontos, hogy ezekkel a gazdik tisztában legyenek, mert a kutyatáp vásárlás során kedvencünk egészsége a tét. Ezeknél a tápoknál szinte garantált, hogy a legfinnyásabb kedvenc is jóízzel fogja enni. Többféle ízesítéssel kapható: bárány, marha, csirke, nyúl stb.

Van a Hills kutyatáp ételallergiás kutyusoknak?

A Hill’s-et 1939-ben Dr. Mark L. Morris állatorvos alapította, amikor egyik betege arra kérte, hogy mentse meg vakvezető kutyáját, aki veseelégtelenségben szenvedett. Mindezt a megfelelően összeállított kutyatáppal orvosolta. A vállalkozás sikere magáért beszél. Missziójának tekinti, hogy minden kutyus igényeit kielégítsék, beleértve az ételallergiásokat is. Tudniillik az ételallergia olyan globális méreteket öltő probléma, ami nemcsak az embereket érinti. Sajnos egyre több kutya számára emészthetetlen a glutén és a csirkehús, amelyek súlyos tüneteket produkálnak, ha kedvencünk étrendjében nap, mint nap szerepelnek. A gyártók szerencsére alkalmazkodtak ehhez az új helyzethez és piacra kerültek a hipoallergén tápok, amik hallal, báránnyal, rizzsel, krumplival, azaz allergén anyagoktól mentes összetevőkből készülnek. A Hill’s csökkentett szénhidrát tartalmával elősegíti kutyusunk ideális testsúlyát és emellett még ízletes csemege is. A Hills kutyatáp emellett megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet is tartalmaz, így nincs szükség kiegészítő táplálásra.

Az Oral Care kifejezetten fogkőmegelőzésre lett kitalálva, a Sensitive skin pedig azoknak a kedvenceknek, akiknek bőre érzékenyebb az átlagnál. A fogkő általános probléma a háziállatoknál. Közérzetüket jelentősen befolyásolják az egészséges és ápolt fogak. Náluk éppoly fontos a szákhigiénia, mint nálunk. A kutya fogkő a szájüregben felgyülemlő különböző anyagok kölcsönhatása miatt jön létre. Az eredmény sajnos gyulladáshoz és fogágybetegséghez vezethet, amely az egész fog károsodását vagy akár elvesztését is eredményezheti. Tehát semmiképp se vegyük félvállról.

A bőrproblémák pedig szőrhulláshoz, irritációhoz vezethetnek. Kedvencünk így gyakran vakaródzik, harapdálja magát. Ez lehet allergiás reakció is, de gombás fertőzés, szőrtüszőgyulladás, ótvar, rüh, kopaszító sömör vagy seborrhea stb. Akármi is áll mögötte, állatorvosi egyeztetés után szükség lesz a speciális tápra, hogy a tünetek enyhüljenek. A Sensitive skin sokat segíthet kedvencünknek és megszünteti a kellemetlen tüneteket.

Hills kutyatáp? Konzerv vagy szárazeledel?

Nem minden kutyus szereti a száraztápot. A Hills kutyatáp kínálatában szerencsére mindkettő megtalálható. A Hill’s éppen ugyanazt a minőséget ígéri a konzerv eledel esetében, mint a száraztápnál, így nem kell attól félnünk, hogy a kedvencünk kevesebb tápanyaghoz jut. Ez sajnos általános tendencia. Több olyan azonos gyártótól származó tápot és canint hasonlítottak össze, amelynél kiderült, hogy a száraztáp tápanyagtartalma csaknem négyszerese a konzerv eledelének. Ez ebben az esetben nem áll fenn. A Hills kutyatáp konzervek támogatják az izomzatot és a létfontosságú szervek egészséges működését a kiegyensúlyozott nátrium és foszfor tartalomnak köszönhetően. Mindez klinikailag bizonyított antioxidánsokkal, fehérjékkel és omega-3 zsírsavakkal kiegészítve. Ennél több nem is kell ahhoz, hogy a gazdi és a kutyus is boldogok legyenek.