Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Homok

Egy szép lakóparkba költöztünk körülbelül két hónapja és szerencsés választás volt, mert már csak néhány ház építkezés volt hátra plusz egy játszótér megépítése, ahova rengeteg homok és játszótéri játékok telepítése volt már csak hátra. Aki építkezett valaha az tudhatja, hogy mekkora jelentősége van, hogy a homok és más építőanyagok időben érjenek a helyszínre és a minőségükkel ne legyen probléma.

Homok a játszótérre

A mi házunk mögötti részen fogja majd a terület kivitelezője elkészíteni a játszóteret, amelyet az önkormányzat fogja majd üzemeltetni, és a lakóközösség fogja „felügyelni”. Mit is jelent ez? Elsősorban azt, hogy a lakóparkon belül található mintegy 70 ház gyerekei használhatják majd önfeledt játszásra a homok és egyéb játékokat, viszont annak tisztán tartása és karbantartása az önkormányzat hatásköre lesz. Egy lakógyűlés alkalmával ez tökéletesen át lett beszélve és szerencsére teljes volt az egyetértés a következőkben: miután a kivitelező is a lakóparkon belül épített magának egy szép házat, őt bíztuk meg azzal, hogy képviselje innentől kezdve az érdekeinket az önkormányzat előtt.

Homok a bányából

Beszélgettem a kivitelezővel, hogy a homok honnan kerül majd a játszótérre, mert hallottam különféle baba-mama fórumokon, hogy máshol olyan játszóteret sikerült kivitelezni, amely teljesen használhatatlan volt és a gyerekek egyenesen kerülték a homokozót és a többi játékot, mert valamiért büdös és iszapos volt a homok, amit oda szállítottak. Török úr elmondta, hogy ő az összes kivitelezése során a www.fuvar-oda.hu csapatával dolgozott, akik már hosszú-hosszú évek alatt letették az asztalra a bizonyítékukat, hogy ők csak és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak és nem hajlandóak a minőség rovására érvényesíteni bármit is.

Ez azért nagyon meggyőző és megnyugtató is volt egyben. És tényleg végignézve a teljes építkezést és azt a fajta hozzáállást, amit tanúsítottak a teljes játszótér kivitelezés során, az valami fantasztikus volt. Nem lehetett egy rossz szót sem szólni, és ráadásul, még a lakópark közösségének is voltak ötletei, javaslatai, amit be lehetett építeni a kivitelezés során. Ebben természetesen kellett az önkormányzat rugalmassága és hozzájárulása is, csak ők is belátták, hogy nem írhatják elő hatalmukkal visszaélve, hogy milyen legyen egy játszótér, amelyet közel 100 gyermek fog hosszú évekig, évtizedekig használni. Ezért aztán megfogadtak rengeteg jó ötletet és tanácsot.

A fuvar-oda cég részéről pedig folyamatosan a tökéletes szállítása határidők betartása és együttműködés volt a jellemző, akik a legapróbb módosítások esetén sem fakadtak sírva és küldtek el minket a francba, hanem az együttműködés teljes sikere volt ez az egész játszótér építkezés. És az eredmény tényleg magáért beszél. A gyerekek egy olyan fantasztikus élménypark játszóteret kaptak, ahonnan, gyakorlatilag nem lehet őket elrángatni a nap végén, és alig várják, hogy újra ott játszhassanak.