Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Fotóstúdió bérlés, de hogyan?

Amatőr fotósként próbálom magam fejleszteni, és különböző lehetőségeket, helyszíneket próbálok ki, hogy a lehető leggyorsabban haladjak. Többféle témakörben is kipróbáltam magam, volt, hogy kimentem terepre, volt, hogy a lakás egyik sarkát kezdtem berendezni, csendélet fotózásra, játszani a fényekkel, de egy idő után az ember rájön, hogy ez így nem az igazi. Eljött a fotóstúdió bérlés ideje. Megnéztem hogyan is működik ez, milyen stúdiók vannak, és milyen felszereltségre lehet számítani.

A fotóstúdió bérlés jó bulinak tűnt, hiszen ahány stúdió, annyiféle lehetőség, helyszín, és felszerelések. Imádtam minden percét már a keresgélésnek is. Külön tetszett, amikor felfedeztem, hogy az egyes fotóstúdióknál, például a G3 Fotóstúdiónál is, van lehetőség segítség kérésre is, így aztán még a profiktól is tudtam tanulni. Kipróbáltam 7 műtermet, és nyilván már megvannak a kedvenceim is. Imádtam a kicsi fotóstúdiókat, de a nagyokat is, ahol már a fürdőszoba és a konyha is olyan volt, hogy helyszínként alkalmazhattam. Persze mindezeknek a modelleim is örültek, hiszen soha nem készült még ennyi kép róluk.

Így hogy kipróbáltam néhány műtermet, végre tapasztalatból tudom hogyan működik a fotóstúdió bérlés. Mire számíthatok, melyik típusú munkához milyet érdemes választani, és nem utolsó szempont, hogy azzal is tisztában vagyok, milyen felszerelés az amit bérelnem érdemes, és melyek azok, amelyeket inkább megvenni célszerű.

Mi a fotóstúdió bérlés alapja?

Tudd, hogy mihez szeretnél fotókat készíteni, milyen stílusban. Nézz utána hogy milyen eszközök, kellékek szükségesek hozzá, és azt melyik fotóstúdió tudja biztosítani. Ha egyik sem, akkor még időben be kell szerezni. A fotóstúdió bérlés nem könnyű, ha valóban a megfelelőt szeretnéd kiválasztani. Pont abban az időben szabad legyen, minden a rendelkezésedre álljon, és bérelhető legyen. Ezért időben le kell foglalni, bérelni a stúdiót, mivel mostanában egyre felkapottabbak. A fotóstúdió bérlés kiválasztása nem csak az idő miatt fontos, de azt is számításba kell vennünk, milyen stílusban kell készítenünk a képeket, hiszen vannak vintage jellegű és modern stílusú műtermek is. Nagy valószínűséggel nem minden műterem van felkészülve a legtöbb stílusra, így már az elején tisztában kell lennünk az alapokkal, mit várnak el a fotóinktól.

Miért jó a fotóstúdió bérlés?

Egy bizonyos fényképész ágban az ember egy idő után eljut arra a szintre, hogy fejlődni, újabb módszerekkel felfedezni a fényképezést már igazán csak műtermi krülmények közt tud. Ahol a fényt, ahelyett, hogy kivárnánk a megfelelő napszakot és akkor villámsebesen lőnénk egy sorozatot, mielőtt odalibben egy felhő, a műteremben irányítható a fény. Lámpatestekkel vagy napfény stúdió révén, de én tudom meghatározni honnan és mennyi jöjjön. Ugyanígy az árnyékvetést is befolyásolhatom, egyrészt az előbb említett fényirányítással, másfelől a háttérfelületek, színek, textúrák és különféle épített panelek választékával. Ha akarom van éles sarok a képen, ha akarom nincs. Mikor mire van szükség. Számtalan eszköz közül válogathatunk, ha esetleg nekünk nem volna még a kelléktárunkban ilyen.

Emellett egy jó stúdió tágas. Nem a saját lakásodban nyomorogsz, hogy a jól berendezett kis sarokba, amit fotózol, tuti ne lógjon bele semmi, amit az otthonod maradék felületére halmoztál nagy hirtelen. Egy stúdióban nem kell öt percenként emlékeztetned a modelled, hogy menjen vissza a háttér elé. Nem kell kényelmetlenül feszengve átöltözni a mini fürdőszobádban. Van külön konyha, ahol megpihenhettek, esetleg egy előtér, ahol várhattok és minden berendezés egy profi ízlésvilágot tükröz. És ezt nem úgy érted el, hogy előtte fél napig takarítottál és rámoltad el a mindennapi élet nyomait.

Egy szó, mint száz, a fotóműterem kényelem a fotósnak megalkuvás nélkül és igazi élmény a modelleknek, vagy ügyfeleknek is.