Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Első divatszemüvegem

A divatszemüveg viselése a mindennapok során

A divatszemüveget már egészen régóta fontolgattam, talán amikor még nem is létezett ez a fogalom. Talán furcsának tűnhet, hogy valaki önként akar szemüveges lenni, főleg már régóta. A szemüvegesség csak az elmúlt néhány évben lett a divatosság egyik fontos kifejezőeszköze. Nekem nem csak emiatt fontos, már kistiniként is éreztem, hogy valami hiányzik a megjelenésemből. „Balszerencsémre” azonban tökéletes látással áldott meg a sors, nem is volt soha kérdés számomra, hogy esetleg dioptriás lencsét kell majd viselnem. Bevallom, egy picit minden iskolai egészségfelmérésen izgultam, hátha végre eljön ennek is az ideje, és csatlakozhatok a szemüveget viselők közé, azonban tudtam, hogy továbbra is mindent sas pontosságával látok. Aztán bejött a divatszemüvegek trendje, és végre én is beszerezhettem magamnak egy darabot.

divatszemüveg2_3

Melyik divatszemüveg a legjobb?

Sokat gondolkoztam a választáson azonban. A divatszemüvegek hatalmas választékát találtam meg az egyik internetes webáruházban, és itt, az eOptika divatszemüveg kínálatban sok kedvencem akad. Számos márkás darabot is árulnak, a választék nem csak a kialakítások terén széleskörű, hanem árban is nagyon nagy eltérések vannak. Így akár több darabot is vehettem volna ugyanazon az áron, amin ezt a darabomat vásároltam. Én mégis inkább egy ismertebb márkánál állapodtam meg, mert ha már egyszer végre teljesíthettem egy régi vágyam, akkor azt szerettem volna minél jobban kihasználni. A márkát nem árulom el, de ha láttok az utcán a szemüvegemben, akkor úgyis tudni fogjátok. Persze a kérdésem mégis csak az volt, melyik a legjobb divatszemüveg. Nos, nem tudnék válaszolni, szerintem a honlap alapján mindegyik minőségi darabnak tűnt. Szerintem akármelyik is legyen, a minőség nem csak a márkától függ. Hogyha egy kicsit villogni is akar az ember, akkor válassza a legjobb darabok egyikét, így mindenkinek azt üzenheti az utcán, hogy „igen, erre is telik, ennyire jó ízlésem van”, de természetesen maga a keret is betölti a funkciót, amit az ember szeretne sok esetben.

Nem tudom tehát megmondani, melyik a divatszemüveg típusok közül a legjobb, hiszen mindenki egy kicsit más okból vásárolja ezeket a termékeket, és így a legjobb darab kiválasztása is teljesen egyéni lesz. Én mindenkinek tudom ajánlani a tartósabb darabokat azért, még ha nem is nagy márkát választunk. Itt is beszélhetünk ugyanis lencséről, amely jobb, ha nem karcolódik könnyedén, illetve a keret minősége is nagyban befolyásolja a kiegészítő leendő élettartamát.

Tapasztalatom a divatszemüveggel kapcsolatban

Számomra a divatszemüveg igazi megkönnyebbülést jelentett a mindennapok során. Egész életemben éreztem, hogy nekem szemüvegesnek kéne lennem, de valahogy sosem jött el az a pillanat, amikor szükségem is lett volna rá. Talán mindenkinek vannak ilyen dolgai, ezért is tetováltatnak az emberek vagy végeztetnek műtéteket magukon. Én tulajdonképpen még örülhetek, hogy egy ilyen egyszerű, könnyen megoldható dolog volt az álmom, a hiányzó részem. A divatszemüveg számomra a szabadság kiteljesedését jelenti, úgy érzem, hogy végre teljes mértékben önmagam lehetek. Sokkal kiegyensúlyozottabban érzem magam, az öltözködésem is igazodni tud a szemüvegemhez. Végre abban a „szerepben” találtam magam, amiben mindig is szerettem volna. Vannak ilyen apróságok, amiket mindig is szerettem volna megtenni, mint például a s keret igazgatása, a divatszemüveg visszatolása az orromra, mikor elkezd lecsúszni az. Olyan dolog ez, amit nehéz elmagyarázni másoknak, de összességében úgy érzem, hogy a mimikai tárházam is sokkal szélesebb lett az elmúlt időszakban a divatszemüvegnek köszönhetően. Én tehát sok tekintetben lehetek hálás annak, hogy ez a termék végre a divatvilág része lett, és most már nem csak azok hordhatják, akik egyébként látásjavításra szorulnak. Számomra mindenképpen hasznos megoldást jelent ez.

divatszemüveg2_2

A divatszemüveg jövője az életemben

Én szerencsére abban az előnyös helyzetben vagyok, hogy egyik nap lehetek szemüveges, a másik nap pedig kimehetek anélkül is az utcára, válogathatok a sminkelési technikák közül is ennek megfelelően. Minden alkalomra megvan az a bizonyos „én”, aki tökéletesen bele tud illeszkedni a helyzetbe, meg tudom valósítani azt a karaktert, akit szeretnék a mindennapok során, legyen szó bármilyen élethelyzetről is. Számomra ez tényleg maga a személyiségem művészi kiteljesedése a mindennapi életben, végre békében tudok élni a kinézetemmel. Még azt is észrevettem, hogy sokkal szorgalmasabb vagyok a munkahelyemen, hogyha a divatszemüveget viselem, úgy érzem, ehhez a karakterhez egy megbízható, szorgos munkaerő illik. A kollégák is bizalommal fordulnak így hozzám, talán az új megjelenésem teszi ezt, talán a felfokozott munkamorálom, végül is mindegy, hiszen mindkét esetben ennek a keretnek köszönhetem a többiek bizalmát. A jövőben is tervezem hordani a szemüveget, talán veszek másikat is idővel, hogy még változatosabb lehessen a megjelenésem a jövőben. Ennek a darabnak a megvásárlását mindenesetre semmiképpen sem bántam meg, és talán ez egy jel, hogy Te is beszerezz egy saját darabot.