Fiatalok és Ügyesek szövetsége

Mindent az N95-ös maszkokról, avagy a vírus második hulláma

Az N95ös maszkok, avagy a vírus terjedése

Mint már a legtöbben tudjuk sajnálatos módon a korona vírus újra uralma alá vette a világot, éppen ezért egyre inkább fontos az, hogy megfelelően védekezzünk minden időben. Nyilván egyre komolyabb szigorítások várhatóakt tulajdonképpen napról napra. Tulajdonképpen a maszk viselésnek már lassan teljesen a mindennapi viseletnek kell, hogy a része legyen, így úgy gondolom mindenképpen érdemes beruházni egy igazán minőségi N95-ös maszkra mely valóban képes felvenni a harcot a baktériumok és a vírusokkal szemben is. Én személy szerint nagyon tudom ajánlani az N95-ös maszkot, ugyanis ez a maszk típus ténylegesen képes felvenni a harcot a baktériumok és a vírusokkal szemben is. Az alábbiakban egy rövid bemutatást nyújtanék az N95-ös maszkok világáról és arról, hogy miért érdemes ezt a maszkot választani.

Az N95-ös maszkok a maximális védelem jegyében

Az N95-ös maszkok úgy vélem abszolút megfelelőnek bizonyuló védelmet nyújtanak a levegőben terjedő mindenféle baktériumok és légúton terjedő fertőzések ellen, így értelemszerűen COVID-tól függetlenül is érdemes lenne rendszeres jelleggel viselni az őszi-téli időszakban, így jelentős mennyiségű influenzás megbetegedést tudnánk kiküszöbölni. De ettől függetlenül a jelenlegi helyzetben kötelező jellegűvé tenném nem csupán a maszk viselését, de az olyan jellegű vírust kiszűrő maszk viselését is, mely oly nagy védelmet nyújt, mint az N95-ös maszk, mely a legmakacsabb vírust is képes teljes mértékben kiszűrni. Az N95 maszkok egyébként rendkívül magas szintű védelemmel rendelkeznek, ugyanis a vírus atomok mintegy 95%-át képes az N95-ös maszk kiszűrni, ezáltal igencsak minimális eret adunk annak, hogy normális keretek között elkapjuk az adott fertőzést. Egyénként úgy gondolom, hogy az N95-ös maszk egyik legnagyobb előnye, hogy annak ellenére, hogy ténylegesen komoly védelmet képes nyújtani a légúton terjedő betegségekkel szemben, még viszonylag kényelmesen is hordható ettől függetlenül. Az N95-ös maszk összehajtható, orrcsipesszel és szűrővel ellátott légzésvédő, két körbefutó latexmentes gumi fejpánttal, mellyel rögzíteni lehetséges az adott védő maszkot fejünkre, mely által viszonylag biztonságban érezhetjük magunkat és viszonylag hosszú ideig viselhetjük kényelmesen. Amennyire utána néztem tulajdonképpen nem igazán ajánlott az otthoni sterilizálása a maszkoknak, sokkalta inkább a cserét javasolják, hiszen nyilvánvaló, hogy az a leghigiénikusabb és a legbiztosabb megoldás. Azt kiemelten fontos figyelembe, hogy a szakértők azt ajánlják, hogy amennyiben a szűrő rész elkoszolódott, elhasználódott esetlegesen megsérült vagy netalán még úgy is érezzük, hogy a maszkon keresztül immár nehézkesebb a légzés, akkor feltétlenül azonnal cseréljük le a maszkot. Ezenfelül mindenképpen kerüljük az adott N95-ös, de igazából minden maszk belső részének az érintését, ugyanis ezzel tulajdonképpen teljesen értelmetlenné tesszük a maszk viselését, hiszen azzal, hogy megérintjük a belsejét, számos baktériumot ragasztunk rá és értelmetlenné válik a viselése.  Úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog, hogy a teljes higiénikusság megőrzése érdekében kerüljük a belső részek kézzel való érintését és minden egyes használat előtt mossunk kezet ne csupán szappannal, hanem kézfertőtlenítővel is, majd mindenképpen a külső oldalát érintve helyezzük fel a maszkot, hiszen egyébként semmi értelme sincsen. Akit bővebben érdekelne az adott maszk típus, az mindenképpen látogassa meg https://ledguru.hu/szajmaszk-kn95-ffp2-maszk-11974 weboldalát.

Az N95-ös maszk szubjektíven

Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes beruházni egy igazán komoly védelmet nyújtó maszkra, hiszen amennyiben ezt nem tesszük meg, abban az esetben teljesen értelmetlenül hordunk maszkot, hiszen a maszk hordásának akkor van értelme, ha az valóságosan véd is és maximális védelmet nyújt, mind a COVID ellen, mind az egyéb levegőben terjedő légút betegségek ellen. Éppen ezért én mindenképpen beruházok és már a vírus elejétől folyamatosan beruházok, mindenféle igazán jó minőségű és megbízható maszkra. Így találtam rá az N95-ös maszkra is, mely védelmének és szűrűjének köszönhetően ténylegesen valóságos védelmet nyújt a vírus és minden hasonló megbetegedés ellen.

Az N95-ös maszkok garantáltan a megfelelő és a lehető legbiztonságosabb védelmet fogják nyújtani a vírus ellen. Én már beruháztam erre a maszk típusra és abszolút nem bántam meg, hogy emellett az opció mellett döntöttem, úgyhogy mindenkit bátorítok arra, hogy tegyen ehhez hasonlóan és ruházzon be egy N95-ös maszkra.