Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Segíts megmenteni a Mária Rádiót!

Mivel a Mária Rádió augusztus 19-én éjfélkor befejezi adását a Budapestet lefedő FM 94,2-es frekvencián, ezekben a napokban (augusztus 17 és 19) között a rádió tematikus napokat hirdetett Összefogás a Mária Rádióért címmel. A rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói az utolsó órákban együtt adnak hálát azért a közel tíz évért, melyeken keresztül a rádió szólni tudott ezen a frekvencián.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Megszólalt Kádár szobalánya

Arról beszélt, milyen volt Aligán együtt dolgozni az MSZMP főtitkárával. Nagyon sok tanulságot le lehet ebből vonni.

Ilyen szokatlan tantárgyak lesznek az iskolákban szeptembertől

A következő tanévben már kilenc évfolyamon kell a 2013-ban bevezetett kerettantervek szerint tanítani. Megnéztük, milyen szokatlan tantárgyaik lesznek az általános és középiskolásoknak.

A döbbenetes jegybanki közlemény után adatvédelmi hatósághoz fordul a Magyar Nemzet

Ki vesz itt fel lakáshitelt?

2015. augusztus 26. Pörög az ingatlanpiac – legalábbis bizonyos szegmensekben –, de a ma már tényleg szuperolcsó lakáshiteleket ehhez képest csak igen visszafogottan igénylik a vásárlók. A vevők 85 százaléka saját zsebből fizet, pedig normális esetben ennek most legfeljebb 55 százalékra kellene rúgnia. A helyzet a szakértő szerint csak akkor változhat meg, ha visszaesik az ingatlanpiac, és nehezebb lesz eladni, és elfogy vagy csökken a szabad befektetni való pénz.

Nagy változás jön az orvosi rendelőkben: az összes beteget érinti

Hamarosan jön az e-személyi, és 2017 elején bevezethetik az e-egészségügyi rendszert e-beutalókkal, e-receptekkel és e-profillal. Mit jelent majd ez a gyakorlatban? Milyen változásokra számíthatunk?

Itt vannak a fizetési adatok: ennyivel emelkedik a tanárok bére 2015-ben és 2016-ban

Megnéztük, mennyit fognak keresni 2015-ben és 2016-ban a pedagógus I kategóriába tartozó tanárok, tanítók, óvodapedagógusok.

Forrás: Stiller Ákos

Boldogok, akik gyalog is tudnak járni – övék a jövendő!

Reménnyel tekint a világ józanabb része Párizsra, a decemberben tartandó ENSZ klíma világkonferenciára. Nagyszerű vállalkozásba fogtak erre készülve a német egyházak, melyek ebből az alkalomból klímazarándoklatot kezdeményeztek. Ennek indító eseménye szeptember 12-13-án lesz Flensburgban, a német-dán határ közelében, ahonnan elindul a nagy menet a klímaigazságosságért.

Itt az autóhitelek forintosítása

2015.08.19. Index

A társasházi közös képviselet határai

A társasház közös képviselőjének képviseleti joga nem korlátlan, ezért, ha olyan szerződést köt, amelyről csak a közgyűlés dönthet, de ilyen döntés nincs, akkor a társasház részéről nem áll fenn szerződéskötési akarat, így a kontraktus nem jön létre – a Kúria eseti döntése.

Megfélemlítik a tanárokat?

Nyíregyháza – Noha az etikai kódex egyelőre tervezet, már mostanság is heves reakciókat váltott ki az érintettekből. Október 4-ig várja a Nemzeti Pedagógus Kar a véleményeket, utána módosulhat a szövegezése. A tervek szerint a végső verziót a novemberi országos küldöttgyűlés hagyhatja jóvá.

Idén 217 ezerrel lett vagyonosabb minden magyar

Egy főre vetítve 90 931 forinttal nőtt minden magyar vagyona a második negyedévben, derül ki a jegybank legfrissebb adataiból. Az első negyedévi növekedéssel együtt már 217 ezerrel gazdagodtak a magyarok.

(Szerkesztő megjegyzése: Furcsa, hogy ezt a nyugdíjasok, a rokkantak, a bérből és fizetésből élők, az egyszerű munkások, a kizsákmányolt (rabszolga)közmunkások nem érzékelték. Vajon miből is vették volna észre??! )

Nem árulja el a KLIK, hogy mennyit csúsznak a tanári fizetések

Tízmilliárdos adósságot halmozott fel az állami iskolákat működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), többek között a tanárok bérét sem fizetik ki időben. Közérdekű adatigénylésben érdeklődtünk, hogy pontosan hány tanár fizetése csúszik, de az intézményfenntartó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítása ellenére sem árulta el az adatokat.

Lázár János kiszáll a politikából? Ugyan már!

Ismét bújócskát játszik a magyar választópolgárokkal a miniszterelnökség mindenható ura. Igyekszik ugyanis beadni nekünk, hogy finnyás bizonyos dolgokra, melyek a kormányon belül zajlanak, pedig tudjuk, hogy pragmatizmusa szinte legendás, és nem fog felállni régóta melengetett tojásairól néhány nappal a keltetés vége előtt. 

A hivatalnokok kibújtak a mozgósítás alól

A Kárpátaljai Megyei Közigazgatás, valamint az Ungvári Városi Tanács dolgozói annak ellenére, hogy átvették a katonai behívójukat, nem jelentek meg a sorozóbizottság előtt – nyilatkozta Mikola Zsuravljov, az Ungvári Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője.

Kaszjanov: a donyeckiek az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavaznának

Az S.O.S. Hadsereg ukrán önkéntes alapítvány alapítója szerint Ukrajna hosszú éven át folytatott donbásszi nemzetiségi politikája miatt, ha lenne népszavazás, akkor a lakosok az oroszokhoz való egyesülés mellett szavaznának – írja a Rusvesna. 

Német újságírok rátaláltak a Jobb Szektor „gyerekharcosainak” kiképzőtáborára

Az újságírók szerint az ukrán szélsőségesek a gyermekeket gyilkolásra képezik ki, a Jobb Szektor vezetése szerint „nincs ebben semmi különös.” Jogvédők szerint az ENSZ gyermekvédelmi egyezményeinek  súlyos megsértése ez az incidens.

Autóhitelek: döntött a kormány a forintosításról

A kormány döntött a gépjármű-devizahitelek forintosításáról - közölte a nemzetgazdasági miniszter.

Kártérítés helyett pénzt követelnek a Questor-károsultaktól

Budapest — Ez ám a hidegzuhany! Jogos jussa helyett fizetési felszólítást kapott több Quaestor-károsult.

Tragédia: saját apja holttestét találta meg a csónakban ülő fiú

A rendőrségnek úgy tűnik, minden fontosabb, mint az emberélet...

 Tragédiába fulladt egy szombat esti baráti összejövetel, hiszen egy férfi a Tiszába zuhant és megfulladt. A testét másnap saját fia találta meg Szolnokon, a folyó alsóvárosi szakaszán.

« Vissza Életmese: Az asszony eldöntötte, elválik. Amikor azonban elolvasta férje levelét, sírva fakadt

Nem érezte boldognak a házasságát egy asszony, véget akart vetni neki, ekkor azonban valami csodálatos történt!
A férjem egy angyal… Legalábbis anyagi értelemben, hogy gondoskodik rólam. Szeretem, szeretem azt, ahogy a karjai között biztonságban lehetek, megnyugvásra lelek.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1