Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Arra készülnek, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát

Kedves Barátaim! Ha végre szeretnétek tenni Magatokért és a társadalomért valamit, akkor most van az utolsó esély rá, mert a devizahitelezés ügye olyan fordulatot vett, ami jogállamban elképzelhetetlen. A ma beterjesztett törvényjavaslat egyszerűen átírja azt a szerződést, amit Ti és/vagy honfitársaitok kötöttek meg olyan akarattal, amelyre Ti nem hatalmaztátok fel sem a Kormányt, sem a parlamenti képviselőket.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Arszenyij Jacenyukot választotta ismét kormányfővé az új ukrán parlament

A Népi Front politikai tömörülést vezető Jacenyuk kinevezését mind Petro Porosenko elnök, mind az öt pártból csütörtökön megalakult kormánykoalíció támogatta. A 450 tagú parlamentben jelen lévő 390 honatyából 341-en támogatták a nyugati hatalmak által pártfogolt politikus kinevezését a miniszterelnöki posztra

Kanada ismét hadfelszereléssel segíti az ukrán hadserege

Kanada tizenegymillió dollár értékben újabb hadfelszerelés-szállítmányt küld az ukrán hadseregnek, hogy szembeszálljon “a putyini rezsim folytatódó agressziójával” – jelentette be szerdán Ottawában Rob Nicholson védelmi miniszter.

Előadás a Málenykij robotról Németországban

Az utóbbi napokban Kárpátalja-szerte megemlékezéseket tartottak a vidék magyar és német lakosságának 1944-es málenkij robotra történő elhurcolásának évfordulója alkalmából. Ezeket a megemlékezéseket a rendszerváltás óta minden évben megtartjuk, így a fiatalabb generációk is tisztában vannak azzal, mit tett a szovjet rezsim az őseikkel 1944-ben.

A „PÖRGŐS” PÁPA TEGNAP STRASSBURGBAN, HOLNAPUTÁN ANKARÁBAN

Valóban mozgalmas korban élünk. Még a pápa is felveszi napjaink ritmusát. Hét elején, kedden még Strassburgban tárgyalt az Európa Tanácsban, beszédet mondott az EU Parlamentben. Ez volt a pápaság eddigi történetének legrövidebb külföldi látogatása, mindössze három óra 50 percig tartott. November 28-án, pénteken pedig, a mohamedánok szent napján már Törökországba érkezik. És mi hangzott el a légi sajtótájékoztatón?

1,4 millió magyarnak még havi 67 ezer forint sem jut

A statisztikai hivatal sokak által várt, és a szokottnál később megjelentetett adatai szerint a súlyos anyagi deprivációban élők és a szegénységgel, társadalmi kirekesztődéssel fenyegetettek aránya is csökkent hazánkban tavaly.

Kényes ügy lehet Hegedűs Lóránt kitiltása Ukrajnából

Mivel a fősodratú média céltudatosan elhallgatja a Nemzet Lelkészének, Hegedűs Lórántnak szégyenletes kitiltási botrányát Ukrajnából, nekünk kell felhívni valamennyi jó szándékú, tisztességes ember figyelmét arra, hogy mi is történik Magyarországon saját honfitársaink ellen. Pláne, ha olyan emberről van szó, aki nem pusztán lelkész, de közszereplő és beszédeiben a magyarság érdekeiért mindig kiáll, és akit éppen ezért szeretnének elhallgatni és elhallgattatni, gondolatainak útját elzárni és bármit megtenni azért, hogy az igazság hangján ne szólaljon meg.

Őrizetbe vették a terrorellenes hadművelet parancsnokhelyettesét a katonai repülőgép lelövése miatt

Őrizetbe vették két hónapra az ukrán hadsereg helyettes vezérkari főnökét azzal a gyanúval, hogy gondatlansága okozta a júniusban lelőtt az IL-76-os katonai szállító repülőgép katasztrófáját, amelyben 49 ember halt meg - jelentette kedd este az ukrán média

Kiszivárgott: az USA már közvetlenül fizeti az ukrán hadsereg tisztjeit

Az USA alelnökének első ukrajnai látogatása során még mindenki meglepődve felhúzta szemöldökét az ukrán politikusok körében, amikor Joe Biden minden ceremónia nélkül elfoglalta Ukrajna elnöki székét a megdöbbent kijevi miniszterek asztalánál. Azóta sok víz lefolyt a Dnyeperen, ma már az ukrán hadsereg tisztjei közvetlen átutalással az USA hadügyminisztériumából kapják a saját ukrajnai folyószámlájukra a fizetésüket, természetesen a rangnak megfelelően és az Egyesült Államoknak tett hasznos szolgálatok mértéke szerint.

Mennyi pénzből lehet megélni Magyarországon? Itt a válasz!

A legtehetősebbek szerint fejenként több mint havi 300 ezer forint kell a nagyon jó életszínvonalhoz, a legszegényebbek szerint ennek fele is elég.

ÚJABB MANKÓT RÚG KI A KORMÁNY A MUNKANÉLKÜLIEK KEZÉBŐL

10 ÓRÁS MUNKANAPOT VEZETETT BE A MINISZTERELNÖKSÉG

Többen fel is mondtak a minisztériumban, mert nem tudtak elmenni gyermekükért az óvodába, iskolába. A helyükre fiatalok érkeztek, akikkel spórol az állam. 

Akinek nincs semmije, annyit is ér?

A segélyek megvágásával a legszegényebbeken csattan a kormányzat alattomos és képmutató rendelkezése. A szociális ellátórendszer "megújulásának" elsőként szembetűnő jellemzője, hogy a rászorultsági - azaz a megfelelő jövedelem és vagyon hiányára figyelemmel nyújtott - ellátásoknál látványosan kerüli a "segély" szót. Ez a változtatás összhangban áll azzal a miniszterelnöki szándékkal, hogy a segélyeket el akarja tüntetni a rendszerből. De ez csupán szómágia, nézzük a lényeget.

Tejtermékek készítése házilag

Vegyünk 2 liter friss, nyers tejet a piacon vagy egy ismerős szomszédtól. A nyers tej ára kb. 40-60%-a a zacskós, dobozos, műanyag üveges tejeknek és nem hiányzik belőle semmi, amit a tehén a borjának szánt (cukor, zsír, fehérje, víz, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek). Nagyon sokmindent lehet belőle házilag, egyszerű módon készíteni, különösebb szakértelem nélkül.

Erdélyiek a Nemzet Művészei között

Hatvankilenc művésznek adták át a Pesti Vigadó dísztermében a Nemzet Művésze díjakat. Az elismerést a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó képviselőinek személyes megbecsülése, illetve méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította az Országgyűlés.

Siklósi András előadásai a Szent László Magyarságtudományi Akadémián

Helyszín mindkét esetben: MVSZ Magyarok Háza, Bartók terem, Bp. V. ker. Semmelweis u. 1-3.
Szervező: Herman Ottó Társaság

15 ezer új állástalan lett hirtelen - hiába a közmunka

Bár augusztustól kormányzati cél a havi átlag 200 ezer közmunkás foglalkoztatása, októberben ennek ellenére 15 ezer új állástalan lett.

Zetényi Csukás Ferenc:Ujgur Jogur

„Dinnye az indától messzire nem gurul.” (Ujgur közmondás)

UJGUR JOGUR

Az ujgurok birodalma 840-ben ért véget, mikor a kirgiz kán hatalmas seregei elől menekülni kellett a puszta népének.

PRÓFÉTA

  Lényege az, amit a neve mutat: előremondó, vagyis olyan valaki, aki kényszeritöen megszab, előír, a társadalmi együttélés során szabály és irányelv mértékét, nagyságát meghatározza, aki törvényeket hoz, itélkezik és azoknak érvényt szerez. Erdély fővárosa háromnegyedes többséggel szavazott Klaus Iohannisra a 2014.november hó l6-i országos választáson a román államelnöki jelöltre.

Erről a családi pótlékról biztosan nem hallottál még

Ezt a cikket mindenkinek érdemes elolvasnia, ha másért nem csak tájékozódásképpen, hiszen könnyen lehet, hogy a benne lévő információval sokat segíthet családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.

Weboldalnyi futtatások II. 57. A lélek ebolája

Ha valaki nem érti a világot, annak többféle oka is lehet:

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1