Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

MVSZ: El a kezekkel Dr. Horváth Istvántól!

A Magyarok Világszövetségének tiltakozásával egyetértve, a Független Újságírók Szövetsége mélységes felháborodással értesült a Dr. Horváth István professzor úr elleni vádemelésről. Újságíró szövetségünk személyesen készített interjút Horváth professzorral, aki 40 év (!!!) kutató munka eredményeként, világhírű találmányával, az érelmeszesedés elleni injekcióval milliókat gyógyíthatna meg.  
Az ügyészség kuruzslónak kiált ki egy  biológus kutatót, a Magyar Tudományos Akadémia nagydoktorát, számos világraszóló találmány feltalájóját. Ez már valóban a legalja annak, ami ebben az országban zajlik!    
http://fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/nem-j%C3%B3-ha-sok-magyar

 

Legfrissebb cikkek az oldalon

Szorosabb együttműködés a kultúra és oktatás területén

2015. március 26-án Bocskor Andrea EP-képviselő Brüsszelben fogadta az Európai Régiók Szövetsége (Assembly of European Regions) oktatási, kulturális, ifjúsági és külpolitikai ügyekkel foglalkozó bizottságát.

Porosenko kész népszavazásra bocsátani az orosz államnyelvvé emelését és Ukrajna föderalizációját

Petro Porosenko ukrán elnök kész népszavazásra bocsátani az orosz nyelv második államnyelvvé emelését és Ukrajna föderalizációjának, azaz szövetségi állammá alakításának kérdését.

A kárpátaljai magyarságnak itt kell megmaradnia és helytállnia!

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) március 28-án tartotta soros, 26. közgyűlését. A gyűlésen a magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar pártok képviselői is részt vettek. A napirendi pontok között a leghangsúlyosabb kérdés most a kárpátaljai magyarság helyzetének könnyítése és megmaradásának elősegítése volt.

Volt egyszer egy timföldgyár 10. Hétköznapok

10. Hétköznapok

A magyar múlt kacatokból áll?

2015. február 28-án, a Magyar Nemzet Magazinjának 25. oldalán Vásáry István, Múltunk kacatjai. Kell-e nekünk magyar őstörténet, s ha igen miért? címmel egész oldalas cikk jelent meg, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a hivatalos állásponttól eltérő nézeteket a közvélemény félrevezetésének kiálthassák ki.

Ezt nevezik az évszázad csalásának.. Az, amibe bele rokkannak a magyarok...

Volner János jobbikos képviselő sajtótájékoztatóján a következő szavak hangzottak el: "a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot..."

2015: Nagyheti meglepetések a világkeresztyénségben (1.)

Az állig felfegyverzett Észak-Korea és a keresztyénségben elképesztő növekedést mutató Dél-Korea között évek óta folynak a béke-, és egyesítési tárgyalások. Céljuk, hogy a politikai erőszakkal kettészakított testvérnép között enyhülés álljon be. Ez ugyan még nem következett el, de a két ország keresztyénei nagy hitbeli bátorsággal és személyes kockázatvállalással bizonyos tekintetben megelőzték a politikát. Közös húsvéti imát fogalmaztak meg és adtak ki. Igazi meglepetés!

Hozsánna a Dávid Fiának! - Virágvasárnap köszöntése . nagyheti elégia-sorozat 1. rész

Sorozatunkban idén is végigkísérjük képzeletben Jézust a nagyheti úton. Elégia-sorozatunk szomorúságán, fájdalmakat idéző hangvételén refrénként, vezérszólamként húzódik végig a feltámadás győzelmi, hallelujás vivátja: Feltámadott, halleluja! Ez a kétezer éves győzelmi örömhír más fénybe vonja a Megváltó via dolorosaját, a bűn, halál, igazságtalanság világát, de a mi keresztútjainkat is.

Nemzetállammá válás

   Nem vagyok jóstehetség, de szerény ilyen irányú képességekkel is nyakamat teszem rá, hogy rövid időn belül szét fog hullani az EU balga szervezete is. Darabokra.

   Miért jósolok ilyeneket?

IMÁINKBAN VELÜK, VELETEK VAGYUNK! A GERMANWINGS katasztrófája után milliók imádkoznak világszerte

A március 24-én a dél-franciaországi Alpokban – már tudjuk, hogy szándékosan - a hegygerincnek vezetett Germanwings légibusz katasztrófájában 150 ember vesztette életét. A nemzeti gyászban egész Németország, sőt Európa és a nagyvilág osztozik. Az egyházak az első pillanattól imáikkal és segítő lelkigondozóikkal állnak támogatóan az áldozatok hozzátartozói mellett.

„Az Ő erejével győztesek leszünk”

A Presbiter című lap főszerkesztőjének, Dr. Békefy Lajosnak a lapajánló soraiból: A Magyar Református Presbiteri Szövetség lapja az idei húsvéti ünnepkörre is gazdag lelki ajándékokkal kínálja meg az Olvasót Kárpát-medence szerte. 

Európa jövője valóban az ágyban dől el?

Húszmilliárd forintba kerülne az Iszlám Állam elleni szerepvállalásunk

2015. március 17., 17:09 magyartudat.com

Elmaradt felelősségrevonás

Több Jézust - kevesebb pápát

Az egyházi lázadónak titulált Hans Küng svájci származású római katolikus teológus még megélte, hogy életéművének válogatott kiadása indító kötetét maga mutatta be a nyilvánosságnak. A Válogatott Művek első kötete a megigazulásról szól. A világéthosz megalkotója azt a kegyelmet is megkapta, hogy a 24 kötet első indító darabját kezébe vegye, amin maga is csodálkozik. Meg amit mondott ekkor, azon mi is…

Zetényi Csukás Ferenc: Vikingek-varégek-magyarok a kunok regéiben

Kicsi gyermekként mindig nagy figyelemmel hallgattuk az izsáki homokon az öreg Kotogu múltat idéző történeteit. Egész gyermeki lényünk átszellemült, amikor a felnőtteknek való egész napos segédkezés után a vén kun megtömte a csibukját és lassan, komótosan mesélni kezdett.

Volt egyszer egy timföldgyár 9. Elkülönülések

Empátia

   Letépett egy aranyszínű almát a fáról, és enyelegve nyújtotta Alexadrosznak. – „Ezt annak add, akit a legszebbnek látsz!”  

Magyar timpanon

  Legyen  ott  a  virtuális  Kárpát-medencei iskola  bejáratát díszítő homlokzaton  a  ballagó diáktarisznya.

Énekmondó riporter

Lantos Sebestyén névvel fodult elő az önmagát verseiben nemcsak Lantosnak, hanem Sebestyén deáknak ( Sebastianus literaturis ) nevező és komoly latin műveltséget szerző, kifogástalanul fogalmazó, és az antik „auktor”-kat jól ismerő, akinek a magyar krónika, történelem, irodalom és zenei  műveltsége messze meghaladta korának átlagát, -  az énekmondó riporter.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1