Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

A Gallup közvélemény-kutató OECD-tagországokat érintő kutatása szerint szerint a szervezet tagjai körében növekszik azon emberek aránya, akik nem tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni családjuknak.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 5. rész

BELEHALT A VÁRAKOZÁSBA MÁRIÁS ISTVÁN, A HARMADIK TEMERINI SZÜLŐ IS

Mai egészségügy: Rosszul lettél éjszaka? Kit érdekel?

Forrás: Nők Lapja Cafe

Elkövettem azt a hibát, hogy hétvégén hajnalban lettem rosszul, ráadásul pofátlan módon nem a lakcímkártyám szerinti kerületben. Elkövettem azt is, hogy mivel a saját lábamon is tudtam járni, ezért mentők helyett úgy gondoltam, magam indulok segítségért. A konklúzió ijesztőre sikerült.

Meghívó kiállításra

Meghívó  

Makray János Természetgyógyászatért - díjas festőművész
Színek és a lelki-testi harmónia
című kiállítására

Világbotrány: mérges gázt vetett be a palesztinok ellen a terrorrezsim

Eltitkolnák a választási csalásokat

A Fidesz olyan javaslatot írt bele az önkormányzati törvény módosításába, miszerint a jövőben az állampolgárok nem tudhatják meg, mely ajánlóíveken szerepel a nevük. Az áprilisi választások után felmerült a gyanú, hogy a pártok cserélgették egymás között az ajánlóíveket.

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 4.rész

1831 szeptemberében Petrovicsné kocsin útra kelt fiával a tolnamegyei Szentlőrincre. Ott kosztra és lakásra Hittig János jegyzőnél helyezte el a fiát és beíratta az algimnáziumba. Boldog gyermekkori örömök közt telt el az a két év, melyet Sándor itt töltött. 

Vona Gábor nyílt levele Őexcellenciája Marie Antoinette Sedin, Palesztina budapesti nagykövete részére

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Engedje meg, hogy ezekben a napokban minden jó érzésű magyar ember nevében kifejezzem az Ön népe felé együttérzésemet és fájdalmamat. Ami most Gázában történik, maga a gyalázat.

Baloga: hozzanak áldozatokat a menekültek is

Némileg váratlan, ugyanakkor kétségtelenül aktuális kezdeményezéssel állt elő Viktor Baloga tegnap. A kárpátaljai parlamenti képviselő a keleti megyékből érkező katonaköteles menekültek körüli anomáliákról írt levelet Petro Porosenko államfőnek, sürgetve, hogy azok is vegyék ki részüket a háborús – vagy ha úgy tetszik: terroristaellenes – erőfeszítésekből.

Mit jelent a részleges mozgósítás az ukránok számára?

A Legfelsőbb Tanács  március 17-én, a délelőtti órákban elfogadta  a hadiállapot kihirdetéséről és részleges mozgósítás elrendeléséről szóló rendeletet mely ennek értelmében hatályba lépett.

A háború eddigi legjobb poénja: katonai behívót kapott a brazil Edmar

Nem nagyon történnek vicces dolgok a kelet-ukrajnai háborúban, és lehet, hogy végső soron ez a hír is véresen komoly: Edmar, a Metalliszt Harkov brazil légiósa mindenesetre elég rendesen berezelt, amikor katonai behívót hozott neki a posta. A felesége pláne.

Az EU nem hajlandó a szankciók „harmadik fázisával” sújtani Oroszországot

Az Európai Unió nem hajlandó Oroszországot a szankciók „harmadik fázisával” sújtani, amelyek az orosz gazdaság egész szektoraira terjednének ki – olvasható a The Independent brit lapban.
 

Porosenko: Ukrajna az Egyesült Államok legfontosabb NATO-n kívüli szövetségese lenne

Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn a CNN-nek nyilatkozva kijelentette, hogy Kijev azt szeretné, ha az Egyesült Államok fontos, NATO-n kívüli szövetségesként kezelné Ukrajnát, úgy, mint Izraelt, Japánt, Dél-Koreát vagy a Fülöp-szigeteket.

A parlament megszavazta a katonakötelesek részleges mozgósitásáról szóló rendeletét

A hadsereg részleges mobilizálásáról az ukrán elnök javaslatára kedden döntött a parlament. Petro Porosenko javaslata a megfogalmazás szerint többek között azért vált indokolttá, mert Ukrajna határainál Oroszország jelentős erőket koncentrált.

Az ukrán légierő tüzet nyitott a malajziai szakértőkre Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_22/Az-ukran-legiero-tuzet-nyitott-a-malajziai-szakertokre-2456/

A Boeing katasztrófájának helyszínére igyekvő malajziai szakértő-csoport az ukrán légierő által nyitott tűz alá került. Ezt a szakértők autóját kísérő felkelők képviselője közölte. A malajziaiak kénytelenek voltak visszafordulni Doneckbe.
 

Porosenko utasított a harcok beszüntetésére a légikatasztrófa 40 kilométeres körzetében

Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn utasította a fegyveres erőket, hogy szüntessék be az oroszbarát szakadárok ellen folytatott harci cselekményeket a malajziai utasszállító gép kelet-ukrajnai lezuhanásának helyszínén, negyven kilométeres sugarú körben.

Heves harcok Kelet-Ukrajnában, halottak

Heves harcok dúlnak a kelet-ukrajnai Donyeck megyében Dzerzsinszk és Horlivka városok térségében, Luhanszk megyében Szeverodonyecknél és Liszicsanszknál, valamint a megyeközpontokban, Donyeck és Luhanszk városokban - közölte hétfőn az oroszbarát szakadárok ellen indított, Kijevben terrorellenesnek nevezett művelet parancsnokságának sajtóosztálya.

Magyarország a legvonzóbb

Megyénkben a népvándorlási adatok szerint tavaly tizenhatezer-kilencszázan hagyták el lakhelyüket, ami háromezer-kétszázzal kevesebb, mint az azt megelőző évben.

A képviselő nyaralás közben is tömi a zsebét, míg a tanár lángost süt

A parlamenti képviselők egy évben négy hónapot vakációzhatnak, hiszen a parlament télen és nyáron is szünetet tart. De nem kell aggódniuk, nemcsak a fizetésüket, de a benzinpénzt és a lakhatási támogatásukat is folyósítják nekik. Sőt, a bizottsági pótdíjakat is bezsebelhetik, pedig alig ülnek össze a szünetekben a szakbizottságok.

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 3.rész

„– Édesanyámmal – beszélte Kovácsay kisasszony – naponta eljártunk nagybátyámhoz, Kovácsay szűrszabóhoz, s a nyári délutánokat rendesen ott töltöttük. Egy délután, mikor ismét átmentünk, Kovácsayné azzal fogadta az anyámat, hogy rokonokat vár Félegyházáról. Elmondta, hogy Petrovics mészárosné ma hozza el fiát, aki náluk lesz szálláson és itt jár iskolába.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1