Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

A Gallup közvélemény-kutató OECD-tagországokat érintő kutatása szerint szerint a szervezet tagjai körében növekszik azon emberek aránya, akik nem tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni családjuknak.

Legfrissebb cikkek az oldalon

EPOLETT

Legrövidebben az énlelkű ember félelmét, - hogy a többiek nem becsülik - a Biblia fogalmazza meg: „Aki  felmagasztalja magát, megaláztatik”, mert, hogy nem rendelkezik a tökéletességhez szükséges bátorsággal.

FÁMA

            Lefordította Goethe Faustját, eposzt írt a Honfoglalásról, -  egy költő, aki Arany János hagyományainak folytatója volt,  és írt verseket, gyermekkönyveket, tanulmányokat – Kozma Andor. Tudósít Gaia leánya.

Ebolával fertőzött országokból jönnek a diákok Szegedre

Bárki bármit mond vagy ír, azt félre lehet érteni...

H1N1 oltás káros hatásairól

„Gyógyszerek személyes tapasztalat: H1N1 oltással unokatestvérem beoltatta magát, mert mániákus egészségmániás. Jelenleg higanymérgezéssel kezelik (rángatózás, elbutulás).”

Iskolatáskával könnyíti meg a tanévkezdést a Jobbik

„… csak így különülhet el az értékes munka a férctől”

csaordas laszlo 01

Csordás László irodalomkritikus, az Együtt című irodalmi és művészeti folyóirat olvasószerkesztője, a fiatal kárpátaljai szerzőket tömörítő Kovács Vilmos Irodalmi Társaság vezetője.Az ungvári Intermix Kiadó gondozásában a 85. Ünnepi Könyvhétre jelent meg a tanulmányokat, esszéket és kritikákat tartalmazó első kötete A szétszóródás árnyékában címmel. Ennek kapcsán beszélgettem vele.

Wass Albert: Az igazságról

''Aki azt mondja Neked, hogy a rossznak győzelme lehet a jó fölött, az vak.
Legyőzheti-e a felhő a napot?
A sötétség a világosságot?
A tél a tavaszt?

Zetényi Csukás Ferenc: Fotoshoppolt történelem

A történelem nevű regény elmeséléséhez jó adag kitalálás szükségeltetik.”
(Luigi Guarnieri)

Úton vannak Kézdiszentlélekre a gój motorosok

A magyarországi Gój Motoros Egyesület több tucat tagja indult útnak kedden Budapestről Kézdiszentlélekre, hogy megemlékezzen a községben augusztus 10-án elhunyt motorosra, Sebestyén Attilára.

Elsüllyedt város

Lenyűgöző elsüllyedt város, Kleopátra királysága, Alexandria, Egyiptom

1600 évig rejtőzött az emberi szemek elől Kleopátra királynő birodalma, melyet 1998-ban egy csapat tengeren kutató szakértő régészcsapat fedezett fel, Alexandria partjainál.

Márai Sándor: A hazáról és az államról

"Nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre? Mintha azt mondanám: 'Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat.' A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem.

Vízháborúk (II/III.)

Vízháborúk (I/III.)

A csodás fokhagyma

fokhagyma az egyik legrégebb óta használt gyógynövény: már az ókori Egyiptomban meghatározott adagokban osztották a piramist építő munkásoknak, hogy egészségesek és munkaképesek maradjanak. Hippokratész, Plinius és Dioszkuridész is részletesen írt a fokhagymáról az ókorban.

Méhkenyér

A méhkenyér a legértékesebb, ám egyben a legkevésbé ismert méhészeti termék. Kevesen tudják, mi is az a méhkenyér, és még kevesebben bátorkodnak begyűjteni. Lényegében a méhkenyér módosított virágpor, a szorgos méhek tápláléka. A méhek által hozzáadott anyagok, a mikroorganizmusok, a kaptárban uralkodó magas hőmérséklet és nedvesség hatására, valamint a konzerválási módnak köszönhetően a virágpor biokémiai átalakulások és szerkezeti módosulások sorozatán halad át és méhkenyérré alakul.

PÁPA ÉS NAGYMUFTI UGYANARRÓL - CSAK MÁSKÉNT

Iszlám Állam, Al-Kaida, Nusra Front, s ki tudja még hány neve van a militáns iszlám csoportoknak. Kezükhöz máris sok vér tapad, ártatlan iraki keresztyéneké, kurdoké, de muszlimoké is. Kinek jó ez? És miért? Közben vallási és politikai vezetők, a Mindenható és Allah főpapjai, nagymuftija nyilatkozik, hogy elítélik őket, de a gépezet tovább gyilkol...

Weboldalnyi futtatások II. 43. Hármas követelmény

Valamikor, a megboldogult kommunista diktatúra idején a vezetőkkel szemben támasztott alapvető elvárás a hármas követelménynek való megfelelés volt.

A Túlfogyasztás Napja és a fennkölt büszkeség

Mint ismert, kedden elértük az úgynevezett Globális Túlfogyasztás Napját, azaz, amit augusztus 19-e után a természet kincseiből magunkhoz veszünk, azt idén már nem képes pótolni a Földünk! Milyen következtetéseket kell levonnunk, és mely célok kitűzésé szükséges a negatív következmények elkerülése érdekében? Egyáltalán, kijelenthető, hogy ez a probléma valóban érinti-e a planétánkon élő összes embert, vagy megint pusztán egyszerű porhintésről szól a mese – a lelkiismeret-furdalás társadalmi gyógyírjaként…

Gondolatok némi paranoiával

A honvédségen is elmorfondirozgat néha az ember barátokkal egy-egy pohár bor mellett. Az egyik ezt mondja, a másik meg azt, de ahogy elnézem a dolgokat, legtöbb ember a honvédségről alkotott mérhetetlenül idejét múlta elképzeléssel voltaképpen majdnem hogy szuronyos puskás harcokra gondol most is, mint annak idején. 

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1