Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

A Gallup közvélemény-kutató OECD-tagországokat érintő kutatása szerint szerint a szervezet tagjai körében növekszik azon emberek aránya, akik nem tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni családjuknak.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Siklósi András: A Szegedi Gondolat, a Nemzeti Hadsereg és a Horthy-korszak

(Elhangzott 2014. július 27-én, a szegedi megemlékezésen.)

Tisztelt Egybegyűltek, Szegediek, Magyarok!

Siklósi András : A Dózsa-féle parasztháború jelenkori képe

(Elhangzott 2014-07-18-án, a hódmezővásárhelyi VII. Történettudományi Találkozón.)

Bischop István: Balaton Open Strand-kézilabda torna

Nagyon látványos, gyors, izgalmas és éles küzdelmet láthattak Keszthelyen  július 12-13-án ötödik alkalommal megrendezésre került  BALATON OPEN Strandkézilabda Torna nézői.

Kelet-ukrajnai "menekültek" randalíroztak egy ungvári kávézóban

Az Ungvári városi tanács képviselői beadvánnyal fordultak az illetetés hatóságokhoz a kelet-ukrajnai „menekültek” viselkedését illetően. Kárpátalján már több helyen jelentették, hogy ezek a menekültek visszaélnek a Kárpátaljaiak vendégszeretetével és jóhiszeműségével.

Bocsánatot kérek Tőletek az Ördögtől megkísértett katolikusok miatt…

Amint azt már több lépése kapcsán is megállapíthattuk, Ferenc valóban a meglepetések pápája. Legutóbbi meglepetése az volt, hogy meglátogatta az olasz Evangéliumi Pünkösdi Egyház dél-itáliai gyülekezetét, ahol még az agentínai időkben barátjává vált protestáns lelkésszel találkozott. De bocsánatkérés is volt ez a katolikus vétkekért, amiket a protestánsokkal szemben elkövettek. Vajon milyen hatása lesz ennek a pápai "gesztusnak"? 

Románia: a katonai mozgósítás ne etnikai alapon történjen

Románia elvárja az ukrán hatóságoktól, hogy a lakosság körében végzett katonai mozgósítás során ne alkalmazzanak szelektív szempontokat, amelyek etnikai diszkriminációhoz vezethetnek – olvasható a román külügyminisztérium keddi közleményében.

További tiltakozások megyeszerte Mindenütt útlezárások

Július 28-án, hétfőn a beregszászi járási Nagyberegre megérkezett a Beregszászi Hadkiegészítő Parancsnokság egyik tisztje, aki tizenegy katonai behívót szeretett volna kézbesíteni a község területén.

Tüntettek Beregszászban is…

Tiltakozó megmozdulások kezdődtek a mobilizáció ellen Ukrajna-szerte, melyekhez az utóbbi napokban Kárpátalja is intenzíven bekapcsolódot

Tüntetnek a kárpátaljai asszonyok. Nem engedjük fiainkat!

A részleges mozgósítás újbóli életbeléptetését követően egyre több anya és feleség fog össze és emeli fel hangját a tömeges besorozások ellen.

Weboldalnyi futtatások II.39.Fél

Nem is tudom, hol kezdjem.
A púpos, nyomorék, féllábú, félkezű, félszemű, féleszű, félnótás, félkegyelmű emberek mindig voltak, velünk éltek - és kész. Viselte mindenki a maga keresztjét.

"Az önvédelemhez való jog hamis izraeli értelmezésből fakad"

A nemzetközi jog szakértői, professzorok, bírák és ügyvédek a palesztin nép jogainak súlyos megsértésével vádolták meg Izraelt annak gázai hadműveletével kapcsolatban, és hangsúlyozták, hogy a nemzetközi jog értelmében törvénytelen civil objektumokat megsemmisíteni szándékosan és anélkül, hogy az stratégiailag szükséges lenne.

LÉNYEGE SZERINT

  Lényege szerint a bizonytalanság mellé szegül a vonakodás is, ami mögött legtöbb esetben a félelem húzódik meg. A félelem pedig a megfélemlítésből származik, amely még a mai „demokrácia” törvénytelen velejárója. 

AD ABSURDUM

    Loco citato: Bozontos ember – kifejezéssel illette Lászlóffy Aladárt Sütő András Szovátán 1972. augusztu 8-án az egzistencialista emberkép kapcsán Jean-Paul-Sartre / teljes nevén Jean-Paul-Charles-Aymard-Sartre Párizs, 1905. június 21. – Párizs, 1980. április 15./ francia színmű – és regényíró,  irodalomkritikus,  politikai  aktivista,  valamint  az  ateista egzisztencializmust képviselő,  20. század francia filozófia vezéralakját,  -  annak méltatásakor.

Mintegy ezernyolcszáz (!) magyar katona nyughelyét fedeztük fel

 
Mintegy ezernyolcszáz (!) magyar katona nyughelyét fedeztük fel
2014. július 28., 07:00 szerző: Tihanyi Tamás 
 

Petőfiért! - Az MVSZ válasza a Barikád-ban megjelent rágalmazó írásra

Temessük el Petőfit!

(Petőfi csontjai forognak a bőröndben, ha a legnagyobb magyar költő azt látja: hiába találták meg már 25 éve, hőn szeretett nemzete még hazahozni és eltemetni sem akarja!)

Útlezárással tiltakoznak a nyugat-ukrajnai Csernivciben a mozgósítás ellen

Útlezárással tiltakoznak a román határnál lévő nyugat-ukrajnai Csernyivciben a héten elrendelt újabb katonai mozgósítás ellen - számolt be pénteken több ukrán média.
28369

A magyar reformátusok is segélyt küldtek Kelet-Ukrajnának

A háborúk mindig együtt járnak a harcok által érintett területek lakóinak a szenvedésével. 28376 2Még ha nincsenek is célzottan a polgári lakosság elleni támadások, célt tévesztett lövedékek akkor is kiolthatnak – és ki is oltanak – civil életeket. S mivel a harcok miatt az élet kifordul a maga rendes kerékvágásából,

Újabb kárpátaljai áldozata van a kelet-ukrajnai harcoknak

Minden ember halála veszteség!

​A harmadik Majdan sokkal keményebb lesz, mint a korábbiak

Ukrajna süllyedni látszik, a Kremlben pezsgőt bontanak. De ennek a menetnek sincs még vége. Petro Hojsz ungvári ukrán újságíró cikke a Cinknek az ukrán koalíciós válságról.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1