Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Ki itt a csaló?

Hamis szlogenek a „senkit sem hagyunk az út szélén”, és az, hogy „mindenkinek fogjuk a kezét”. Az élet szörnyűségeit igazolják az érintett betegek hiteles történetei. A végére már, csak egy kérdésünk maradt a társadalom felé: „Valójában, ki károsít meg kit, és ki itt a csaló”?

Legfrissebb cikkek az oldalon

Akáció

Gyertek csak mind, brüsszeli srácok –
Chon-Benditek  -  illik is rátok:
gyilkoljunk illatos akácot!

Weboldalnyi futtatások II. 29. Égi jel

Lassan elcsöndesedett a tanya, a szomszéd istállóból is egyre ritkábban hallatszott az állatok hangja, az emberek pedig, elunták a ház előtti üldögélést, és jórészt már lefekvéshez készülődtek. Vacsorával - vagy anélkül. A tyúkok is felültek a lécre, és bólogatni kezdtek.

Tudta Ön...

Tudta Ön, hogy Magyarország pénzügyi stabilitásának legnagyobb "alappillére" a lakosság közel felének közvetlen uzsorázása?

-Tudta Ön, hogy a 2008 -as EU/IMF hitelmegállapodás 20milliárdnyi euróját a Magyar Állam a "devizahiteles" családok megmentésére kapta?

Zenthe Ferenc 1920. április 24. - Budapest

Zenthe Ferenc, (eredeti nevén Rameshofer Ferenc;[1] Salgóbánya[2] 1920. április 24. – Budapest, 2006. július 30.) a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Zetényi Csukás Ferenc: Énlakai rovásvető (a magyar nyelv napjára) április 23.

Akár akarjuk, akár nem, de a múltat nem tudjuk megtagadni, mert az igazság minden akadályoztatás ellenére is megtalálja a maga útját. Persze megpróbálhatják homokba dugatni a fejünket és elhitetni velünk, hogy „amiről nem beszélünk, az nincs”, de a magyar lélek ennél sokkal erősebb; a sajátjainak hisz és a históriáját dobogó szívének!

Imádnak fesztiválozni a magyarok!

A legutóbbi kutatások szerint Magyarországon a recesszió ellenére is növekvő népszerűségnek örvendenek a hazai fesztiválok, így nem csak emelkedett a fesztivállátogatók száma, hanem ezzel egyetemben javult az otthoni kínálat megítélése is.

Jókora csúsztatás

Az Echo TV keddi Napi aktualitásában, a húsvéti különkiadásában hangzott el a bevezetőben a nagy csúsztatás, szinte mellékmondatként, de mégis elhangzott és mind gyakrabban halljuk ezt a kigondolt csúsztatást. A bemondó ugyanis Krisztus  PILÁTUS ÁLTALi HALÁLRAÍTÉLÉSÉT említi, ami hazugság.

Bóna Mária Ilona: 2.1. „Egy barátom: Fa Miklós emlékére

 Amikor megszülettél, 1945-ben, már elhallgattak a fegyverek, de egy alattomosabb harc: az ideológiák „hidegháborúja” vette kezdetét. Édesapád ezért egy semlegesnek mondott, de mégiscsak kapitalistának számító országba menekítette várandós feleségét, és még hazája hadseregének egyenruhájában – keresztszülők hiányában – saját karjában tartott a keresztvíz alá.

Április 22. - A Föld napja

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. 

Mikor jár a táppénz?

Forrás:  ado.hu : Gondor Krisztina

Ott, ahol a Szeret vize szompolyog...

Egyszerű csángó emberek beszélnek múltjukról, történelmükről, hitükről, nemzetiségükről, mindennapi, dolgaikról, küzdelmes életükről. A dokumentumfilm végén egy katolikus lelkész, aki Szászrégenben szolgál, de a Bákó megyei mintegy 8 ezres lakosú Lujzikalagorból származik, szomorúan mondja, hogy szülőfalujában nincs változás, az egyszerűsége miatt a népét nagyon félrevezetik. 

Kémjátszmák

Práczki István (1926) életútja a sokak által már csak történelemkönyvekből ismert korokba is betekintést enged. 

Van-e kendteknek húsvétjok?

A húsvéti tojás maga az ÉLET. Külső "írása" határozza meg milyenségét, ahogyan a mi életünknek is van egy mintázata. A húsvéti tojás varázseszköz, mellyel befolyásolhatjuk saját éltünk mintázatát. Mikor az életről beszélünk, illetve a teremtett világról, akkor ildomos volna mindig elé tennünk: Szent. Ha így élnénk, még varázseszközökre sem volna szükség, s ha mégis, azok sokszorosan hatnának.

Feltámadott!

Feltámadott! – ezt zengje ajkatok.
Értelmet ad, ha nemcsak angyalok
jó híre jő. Csodálkozó szívek,
kiknek e jel több volt, mint bárkinek
az üres sírt ámulva érik el –
Péter kiált, a szíve énekel.

A húsvét ünnepe

A húsvét ünnepe szorosan kapcsolódik a tavasz kezdetéhez, és a termékenységgel összefonódó népszokásokhoz. E hagyományok jelentős része nem épül be a keresztény vallás ünnepi rítusaiba, hanem azzal párhuzamosan, mint a falusi közösségek ünnepi szokásai maradtak fenn. 

Weboldalnyi futtatások II. 28. Iskolába, fáj a lába

Kisgyermekkorom boldog éveit, elkerülhetetlenül követte az iskolába járás többnyire nem kellemes élménye, emléke. A tanyáról a faluba bejárás kényszerű kötelessége, a tanulás mindennapos kötelezettsége, az állandó szorongás, rám többnyire negatív hatással volt.

Legyen mindig ugyanakkor a Húsvét világszerte!

Bizonyos, hogy eljön majd a nap, amikor nem kivételesen, mint az idén, hanem naptári pontossággal és rendszeresen együtt fogja Húsvét szép ünnepét megülni a világkeresztyénség nyugati és keleti fele. Most még naptári eltérés van közöttük, de egyre több hivatalos próbálkozás irányul az egységre, legalább is az ünnepek egyetemes és közös megtartására. De honnan a különbség, a naptári eltérés?

Nagyon fura dolgok a csernobili erdőben: lehet aggódni

Mostanság gyakran elgondolkozom azon, hogy miért van csend arról, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében többszörös  más megyékhez képest a rákos megbetegedések száma. Ne felejtsük el, hogy Csernobil közel van a határhoz, és ezt a megyét érte a legerőteljesebben a sugárszennyezés. Szinte tarol a halál. Olvasva az alábbi írást, már nem is kellene csodálkozom annyira...

Egyetlen egy növény képes lenne mindannyiunkat megmenteni?

Jelenleg az Egyesült Államokban, és még számtalan más helyen a világon a KENDER termesztése illegális. Széles körű felhasználásával rengeteg téren megváltoztatná az életünket.

Távozni készül az önjelölt vezér? - Kásler olajra lép

Amíg Dr. Lehmann Györgyék sorra nyerik a pereket (ellenszolgáltatás nélkül teszi az ügyvéd úr), addig a Baész tagok futhatnak a pénzük után.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1