Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Támogatás kérése

Kedves Ismeretlen, vagy Ismerős Barátunk!

Ha fontos számodra/számára a korrekt, hiteles tájékoztatás, a nemzeti újságírás, ha úgy érzed/úgy érzi, hogy szükség van a Független Újságírók Szövetségére, kérjük segíts/segítsen.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Milliókkal húzzák le áldozataikat a szcientológusok

2016. május 27. 20:28

 

A szcientológusok egy drogprevenciós program álcáján keresztül bejutottak már a magyar iskolákba is. A céljuk világos: minél több embert beszervezni az "egyházba", majd minél több pénzzel lehúzni a megvezethető áldozatokat.

Januártól ismét az iskolaigazgató lesz a főnöke az iskola doilgozóinak

A tankerületi központok szolgáltató típusú szervezetként működnek majd, önálló költségvetési szervként az iskolák igényeinek megfelelően tudják biztosítani az anyagi és szakmai támogatást - írta a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) elnökére hivatkozva a Magyar Hírlap szombati számában.

Kirúgták a jogászt, mert rájött az erzsébetvárosi bérlakásbizniszre

A jogász 2010 óta dolgozott a Főpolgármesteri Hivatalban. Három évig a humán-főosztályon, majd 2013 decemberétől a főjegyzői iroda jogi koordinációs referatúráján, ahol a közgyűlési és bizottsági előterjesztések jogi megfelelőségét vizsgálta.

Nyomozás indult Pukli István ellen

Közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával tett bejelenést Tényi István, belvárosi önkormányzati képviselő. Áprilisban írta meg a Magyar Idők, hogy több szülő petícióval szeretné elérni annak a tanárnak az újbóli alkalmazását, aki azért mondott fel, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én elhangzott beszédével.

Orbánék merényletre készülnek a nyugdíjasok ellen

A párt alelnöke azt mondta, a törvényjavaslat, amely alapján a felnőtt gyermek köteles eltartani nyugdíjas szüleit, nem szolgálja az idősek érdekeit. A módosítással a kormány lényegében elismerte, a nyugdíjrendszer bukás előtt áll, amikor ez bekövetkezik, akkor “mindenki tartsa el idős családtagjait”. Ha ezt valaki nem teszi meg, akkor a nyugdíjrendszert kezelő kormány majd megbünteti – tette hozzá Varju László.

“Miért tudnak mindent eltussolni?” – Megszólal a PS-en a halálra éheztetett kislány családjának esetgazdája

Ezeknél a betegségeknél igényelhető adókedvezmény

Nem csupán súlyos fogyatékosság, de számos veleszületett vagy szerzett betegség esetén igényelhető adókedvezmény. A bruttó havi minimálbér növelését követően idén már 66 ezer forintot kaphatnak így a családok.

Panellakása van? Most nagyot szakíthat!

 

 

Begyújtották a rakétákat a panellakások piacán. A panelpiac továbbra is rendkívül népszerű: a kereslet 32 százalékkal nőtt az idei év első harmadában a múlt év azonos időszakához képest. A budapesti panellakások átlagos négyzetméterára idén áprilisban 31, a vidéki nagyvárosokban pedig átlagosan 33 százalékkal emelkedtek.

 

Hetekre elvették a sztrájkoló tanárok TB-jét

Nem sokkal az április sztrájkot követően jelentette be a Magyar Államkincstár, hogy minden sztrájkot jelentő pedagógusnak egy napra szünetelteti a TB-jét, vagyis a sürgősségi eseteket leszámítva erre az időre nem látják el a kórházakban, illetve a receptjeikre sem kapnak támogatást. Az eljárás ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is felszólalt, az eljárás jogosságát is kétségbe vonva.

Tudományosan bizonyították, hogy van élet a halál után

Egy kétezer ember bevonásával készített kutatás eredményeit feldolgozva brit tudósok kijelentették, hogy van élet a halál után. Bebizonyították, hogy az emberi öntudat hosszan az után is megmarad, hogy a szívműködés és a vérkeringés leállt.

Éhbérért robotol a magyar az EU-hoz képest

Hiába az évről évre kimutatott növekedés az átlagos nettó fizetésekben, Európához képest csak egy helyben toporgunk.

Erre vártak a devizahitelesek: heteken belül új elszámolás jöhet

A két évvel ezelőtti Kásler-féle devizahiteles döntéshez hasonló helyzet is előállhat a Kúria néhány héten belül megjelenő jogegységi határozatának köszönhetően. Egy decemberi Kúria-ítélet alapján kérdésessé vált ugyanis, hogy érvényesek-e egyáltalán azok a devizahitel-szerződések, amelyekből hiányzik a tarozás pontos devizaösszege.

Donad Trump és a másik oldal

Más a mostani Amerikai választási cirkusz, mint szokásos. Mindig a két nagy párt (a Demokrata és Republican) választási gépezete harcol a főleg politikailag tájékozatlan, tehát átverhető köznép szavazataiért sokszor olyan gusztustalan sárdobálással, intrikákkal és karaktergyilkosságokkal fröcskölve, hogy kapkodja az ember a fejét.

Brutális: 1000 milliárdos megszorítást tervez a Fidesz-KDNP kormány

Budapest - A családi pótlékon, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátáson spórolna a kormány jövőre. A Start munkaprogramra is kevesebb jutna az 1000 milliárdos megszorítás miatt.

Emberszám

Tönkreverték a Fideszt Lakitelken. Ez is bizonyítja, hogy még olyan szimbolikusan jobboldalinak tartott településeken is elegük van az embereknek a kormányzó pártból, amilyen az MDF legendás szülőhelye, Lezsák Sándor támaszpontja.

Nem lesz létszámcsökkentés az iskolákban

Több ukrán nagyvárosban rendbontások zavarták meg a győzelem napi megemlékezéseket

Kijevben és több ukrán nagyvárosban az ország keleti és déli részén rendbontások zavarták meg a második világháborús győzelem alakalmából tartott megemlékezéseket hétfőn, a hatóságok több embert őrizetbe vettek.

Egy ukrán katona meghalt, két másik megsérült

Május kilencedikén sem volt minden nyugodt a helyzet Donbászon.

Ajándékcsomagok Kárpátaljára

A Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság és a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség szervezésében mától ötven kárpátaljai magyar és ukrán tannyelvű iskolában ajándékcsomagokat osztanak szét.

Munkács és Dabas testvérvárosok lettek

Testvérvárosi szerződést írt alá Kőszegi Zoltán és Andrij Baloga – Dabas és Munkács polgármesterei. Andrij Baloga munkalátogatás céljából utazott Dabasra. Dabas immáron a tizenhetedik európai, s ezen belül a hetedik magyarországi testvérvárosa Munkácsnak.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1