Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Segíts megmenteni a Mária Rádiót!

Mivel a Mária Rádió augusztus 19-én éjfélkor befejezi adását a Budapestet lefedő FM 94,2-es frekvencián, ezekben a napokban (augusztus 17 és 19) között a rádió tematikus napokat hirdetett Összefogás a Mária Rádióért címmel. A rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói az utolsó órákban együtt adnak hálát azért a közel tíz évért, melyeken keresztül a rádió szólni tudott ezen a frekvencián.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Borzalom és elhallgatás – nem szabad feledni a Gulág szörnyűségeit

Politikai és etnikai tisztogatások, az értelmiség hallgatása és Európa közös felelőssége. Többek között ezekről a kérdésekről is szó esett a tíz ország történészeinek részvételével lezajlott, Gulag-GUPVI – A szovjet fogság Európában címmel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre által az MTA dísztermében rendezett egész napos konferencián.

 

A Szovjetunióba hurcolt magyarok élete maga volt a pokol

A második világháború alatti és utáni Magyarország területéről mintegy 800 ezer embert hurcolhattak a Szovjetunióba, ahonnan csak átlagosan 28 hónapos kényszermunka után térhettek haza, ha túlélték a megpróbáltatásokat az embertelen körülmények között. Az Országgyűlés 2012. május 21-én úgy határozott, hogy november 25. legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja, mert 1953-ban ezen a napon 1500 politikai elítélt térhetett haza a Szovjetunióból. 

Már csak napi négy órán át van áram a krími főváros lakásaiban

Egyre kevesebb időre, már csak napi négy órára kapcsolják be az áramszolgáltatást a krími főváros, Szimferopol lakásaiban azóta, hogy hat napja megszakadt a villamosenergia-szállítás az ukrajnai Herszon megyéből a félszigetre.

Rejtő-est Beregszászban

rejto_est Piszkos Fred atyja Kárpátalján járt.

Beregszászban vendégszerepelt a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely

Első ízben lépett fel Kárpátalján a romániai Osonó Színházműhely. A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet közreműködésével a sepsiszentgyörgyi társulat november 24-25-én Beregszászban vendégszerepelhetett.

Anonim szűrővizsgálatot tartanak a HIV vírus kimutatására Ungváron

Sin József a Beregszászi Járási Tanács új elnöke

A járási tanács alakuló ülésén Petro Vdovenko, a járási választási bizottság elnöke ismertette a jelenlévőkkel a helyhatósági szavazás eredményeit, majd beiktatták az újonnan választott képviselőket – adta hírül a goloskarpat.info november 26-án.

Azarov volt ukrán kormányfő egy újabb szövetségese lett öngyilkos Kijevben

Öngyilkos lett Ihor Szotulenko ukrán üzletember, akit a Janukovics-rezsim volt miniszterelnökéhez, Mikola Azarovhoz közel állóként tartottak számon – értesült csütörtökön a TSZN ukrán televízió.

Konferencia a kárpátaljai magyar egészségügy jobbá tételéért

Az utóbbi hónapok háborús időszaka Ukrajnában jelentősen rányomta a bélyegét az egyébként addig sem jól működő ukrán és azon belül a kárpátaljai egészségügyi rendszerre. A rendkívül magas ki- és elvándorlási ráta miatt, amely érinti az egészségügyi dolgozókat, friss diplomás orvosokat, sokan joggal hiszik, hogy maga a vidék, és így a kárpátaljai egészségügyi rendszer csendesen halad a „öneutanázia” felé

Ebből az 55 játékosból kerül ki az Év csapata.

A Real Madridból több mint egy csapatnyi focista van a listán (12), míg a Bayern 11, a Barcelona pedig 10 játékost ad. Nálad kik alkotnák a legjobb tizenegyet?

Budapesten lesz a FINA-sportágak legjobbjait díjazó gálaest.

Újabb sportdiplomáciai siker: Budapest lesz a házigazdája 2016. január végén a Nemzetközi Úszószövetség „FINA Best Athletes of the Year” nevet viselő díjátadójának, amelyen kiderül, kik lettek a FINA égisze alá tartozó hat sportág legjobbjai 2015-ben.

Németh András: Irány a legjobb négy!

Csapatösszetartó tréninggel, színházlátogatással készül női kézilabda-válogatottunk a december 5-én kezdődő világbajnokságra. Németh András szövetségi kapitány szerint fontos a jó hangulat, de a szórakozás nem mehet a munka rovására. Hiszen a kitűzött célt, a minimum a nyolc közé kerülést el kell érnie a csapatnak.

Tennis Classics – Ivanisevic könnyen, Babos nehezen nyert.

A 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic és a vasárnap Tajvanon tornagyőztes Babos Tímea is megnyerte egyes mérkőzését kedden a Papp László Sportarénában zajló, nyolcadik Tennis Classics gálán.

Az iszlám állam földalatti hadsereget épít Európában

Az Iszlám Állam azon van, hogy Nyugat-Európában földalatti hadsereget hozzon létre, idézi a német Junge Freiheit portál nyomán a Blogstar.huDavid Kilcullen ausztrál terrorizmus szakértőt, aki a Pentagonnak is dolgozott David Petraeus tábornok tanácsadójaként.

Beteg embereket tartanak bizonytalanságban

2015. november 27. 06:05 Barta Katalin

A Google revíziót követett el a feliratokkal, a szlovákok és románok be fognak gurulni

Ami Szlovákiában „mint belföld” elképzelhetetlen, az az óriáscégnek sikerült:

Dr. Papp Lajos

Papp Lajos (Aranyosgadány, 1948. március 21.) Széchenyi-díjas szívsebész, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára, valamint PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika korábbi igazgatója. A Kaposvári Egyetem emeritus professzora.

Tomenko: Az ukrán kormány tálcán kínálja Putyin számára Ukrajnát

Tomenko: Az ukrán kormány tálcán kínálja Putyin számára Ukrajnát Ukrajna 99 %-a a kormány leváltása mellett van.

Merkel üzent: kvótarendszer nélkül nem lesz szabad utazgatás

A Süddeutsche Zeitung szerint a német kancellár az EU keleti tagállamainak küldött szokatlanul éles hangú figyelmeztetést, amikor tegnap arról beszélt a Bundestagban, hogy a menekültkérdésen dől el, fennmaradhat-e a schengeni rendszer.

Kárpátalján tájékozódik az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága

A két kárpátaljai magyar szervezetnek az önkormányzati választásokon elért eredményét méltatta Pánczél Károly, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, akinek vezetésével a bizottság küldöttsége az ukrajnai megyében élő magyarság helyzetéről tájékozódik szerdán kezdett kétnapos látogatása során.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1