Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Jövő hétfőtől elérhetőek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Legfrissebb cikkek az oldalon

LABIRINTUS

LABIRINTUS
                

LÍRAI KÖSZÖNTŐ AZ ÉRETT SZÍNEK ÉS NEMZETI TANULSÁGOK ÜNNEPES HÓNAPJÁRA

Szeretlek október téged kimondhatatlanul szép és tanulságos színeidért, nemzeti történelmünket páratlan módon összesűrítő szivárványos színességedért. És áldom a Teremtőt, aki nem csak színeket, de történelmet is alkotott általad, pompázatos színöltözettel ruházva fel téged – magyar színekkel, nemzeti tanulságokkal festve meg a múló időt, s áldásokkal teli szent kezével érintve a mindenkori októberek festői vásznát. Szeretlek, Uram, mindennél jobban szeretlek, mert ezt a hónapot így adtad nekünk...

MEGMENTŐ

 Lassanként érezni és tudni kezdtük,  (hisz a magyar nyelvben egybeeső fogalom! ),  hogy nem elegendő csak könnycseppel  - több évtizedes főhajtásnyi feladattal - szemlélni az árbócra eresztett zászlónkat, de nem mertünk benne hinni, miként térhet vissza a nemzet testébe a forró élet, a megmentő erő.

Romániában is jobban élnek a nyugdíjasok, mint nálunk

Az idősek helyzetét vizsgálta a Global AgeWatch Index 96 országban, amiből kiderült, hogy Norvégia a legkedvezőbb, míg Afganisztán a legrosszabb hely a nyugdíjasok számára. Magyarország a mezőny 46. helyét foglalja el.

BALÁZS ATTILA Natália nővér jelenései

Budapest XII. kerületében, a Normafa közelében fekszik a Szent Anna rét, ahol jó időben kirándulók ezrei fordulnak meg, köszönhetően a közeli játszótérnek, tűzrakó helyeknek, valamint annak, hogy útba esik a János-hegyi Erzsébet kilátó felé menet. Az erre sétálók azonban nemigen tudják, hogy a rét szélén egy kápolnának kellene állnia isteni kinyilatkoztatás alapján. A látomásokat, amelyekben Krisztus és Mária jelent meg, XII. Piusz pápa is ismerte és hitelesnek minősítette, valamint Mindszenty bíboros is hozzájárult a látomásokban szereplő kápolna megvalósításához.

Flashmob Beregszászban a keleti fronton harcolókért

beregszasz_flashmob_01Október elsején délután egy óra körül rendhagyó akciónak lehettek tanúi a Beregszász főterén sétálók. Ukrán népi viseletbe öltözött lányok és katonaruhás fiúk lepték a teret. A fiatalok kosárkával a kezükben szólították meg a járókelőket

Tisztelt nemzettársam, az ismeretlen anyaországi magyar!

Tisztelt kárpátaljai magyar honfitársam!

A minapi hazalátogatásom során, Beregszász régi piacán egyik volt osztálytársam táposnak[1] nevezett, amiért már évek óta a magyarok székesfővárosában tengetem az életemet. Ez adta az utolsó lökést, hogy megírjam ezt a régen esedékes levelet. Neked, azaz Nektek.

Amit szabad Jupiternek

Kínos helyzetbe került a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), s ezáltal a magyar kormány is. A KMKSZ korábban nem ismerte el Gajdos Istvánt, az UMDSZ volt elnökét a magyarság parlamenti képviselőjének, mert a Régiók Pártjának listáján szerzett mandátumot. Az Orbán-kormány egyenesen persona non gratanak tekintette Gajdost. Most a partnerszervezet, a KMKSZ elnöke indul Porosenko blokkjának listáján. Ki lesz így "a magyar" Ukrajnában?

Péter bácsit a háborúban jókedve tartotta életben

Keresik a hősöket és az emlékeket Üllésen. Fotó: Karnok CsabaÜllés - Huszonegy évesen vonult be honvédnak a most 92 esztendős üllési Szécsi Péter, aki 1943-tól a második világháború végéig harcolt csapatával az oroszok ellen. Sokszor került életveszélyes helyzetbe, elmondása szerint jókedve segített neki átvészelni a legnehezebb perceket is.

Corina Cretu: a magyargyűlölő román nehézbombázó

Corina Cretu: a magyargyűlölő román nehézbombázóGyűlöli a magyarokat és KGB-s összeköttetései lehetnek – ilyen pedigrével akár EP-alelnökké és uniós biztossá is lehet válni. Corina Cretu, a román nehézbombázó.

Az Egyesült Államokban is megjelent az ebola

Az Egyesült Államokban is megjelent az ebolaEgy dallasi kórházban pozitív eredménnyel zárult egy páciens ebolavizsgálata. Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban diagnosztizálták a betegséget – közölte kedden az amerikai járványügyi és megelőzési hatóság (CDC).

Nem rendeltetésszerű izgalmat keltett egy női láb

DélmagyArchív 1925: Ezt inkább ne lájkolják! Preparált csecsemőholttestet is találtak a szenteltvíztartóban.

LEONARDO DA VINCI HÁROM VÁLTOZATBAN FESTETTE MEG HÍRES HERMELINES HÖLGYÉT

Harmadik nekifutásra nyerte el végső formáját Leonardo da Vinci egyik leghíresebb munkája, a Hölgy hermelinnel című festmény – állapította meg egy francia szakember, aki az alkotás festékrétegei közt vizsgálódva fedte fel a kép megszületésének folyamatát, új megvilágításba helyezve az itáliai mester munkamódszerét.

Ember az embertelenségben – emléktábla-avatás Gálocsban

galocs_emlektabla_avatasEmléktáblát avattak szeptember 28-án Gálocsban. Bakajsza József, aki 1944-ben helyi bíró volt, egyetlen magyar férfit sem engedett elhurcolni a helységből a sztálini rezsim által fenntartott lágerekbe. 70 év után végre méltó végtisztességet kapott az az ember, aki feláldozta saját és családja életét honfitársai megmentéséért.

Nagy lépés a székely zászló használata felé

Elfogadta a helyi zászlók használatáról szóló törvénytervezetet kedden a román szenátus – közölte hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A megyei tanács ötmillió hrivnyával támogatja a kárpátaljai katonákat

ado hadsereg 01A Kárpátaljai Megyei Tanács szeptember 30-ai ülésén Ivan Vaszilcjun megyei hadkiegészítő parancsnok arról számolt be, hogy a megyei tanács határozata alapján 3,5 millió hrivnyát utaltak át a hadi alakulatok számláira.

A Magyar Postáé lett az FHB Kereskedelmi Bank 49 százaléka

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. eladta a 100 százalékos tulajdonában lévő FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 49 százalékát a Magyar Postának 28,5 milliárd forintért - közölte az FHB Jelzálogbank kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Szanyi szerint ő civilként hívta meg a gój motorosokat

Nem lát kivetnivalót Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő abban, hogy meghívta Brüsszelbe, majd uniós képviselői költségkeretéből vendégül látta a Gój Motorosok Egyesület néhány tagját.

Körkörös védelem - Orbán Beregszászban

Egy szigorúan őrzött személy. Orbán Viktor Beregszászban

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1