Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Olvasói levél: Elveszett jogok országa

Közeleg az emberi jogok világnapja. Hazánkban sokan panaszkodnak, hogy a kormány nem tartja tiszteletben ezeket a nagyon fontos alapjogokat. Ennek apropóján egy 60 éves rokkant asszony panaszos levelére hívnánk fel a kedves Olvasóink figyelmét. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon egy félholt beteggel mindent meg lehet-e tenni?  A levelet teljes terjedelemben közöljük:

Legfrissebb cikkek az oldalon

Magyar Himnusz Sepsiszentgyörgyön

Ötezres tömeg énekelte a magyar himnuszt Sepsiszentgyörgyön
Petícióban szólították fel a Sepsiszentgyörgyön tüntető magyarok a román kormányt pénteken arra, hogy hagyjon fel a magyar jelképek üldözésével.

Fűre lépni tilos!

Aki nem élt a kommunista rendszer alatt, annak képtelenség az alábbi írás. Képtelenség, nevetséges és a maga nemében vérlázító. Vérlázító, hogy ilyen gyávák voltunk sokáig, és nem lázadtunk fel az ilyen buta-primitív jelenségek ellen, hogy szó nélkül tűrtük az ilyen baromságokat és az ehhez hasonlókat

Ismét egy órási találmány

Elképesztően óriási jelentőségű találmány született Magyarországon, méghozzá Pécsett. Dr. Kulcsár Gyula kutatóorvos szemlátomást megtalálta a rák elleni tökéletes gyógyszert, és állatkísérleteken bizonyítottan  fájdalommentesen működik, sőt ráadásul, maradandóan megszünteti a rákos sejteket, sőt a kezelés következtében a rákos megbetegedésre való hajlam is látóhatáron kívülre kerül.

Kitiltás

 A Vida Ildikó-és másik öt személy beutazásának amerikai megtiltása kétségtelenül gusztusztalan fricska volt számunkra, de a leggusztustalanabb az ebben, hogy semmilyen érdemleges indokot nem nevezett meg az amerikai külügy ezzel kapcsolatbaban. Főügyészünk érdeklődő leveleire sem jött válasz immár hetek óta. Mire néznek bennünket?

NEMZETTÉ VÁLÁS

LAPNAPLEMENTE

Lapkelte akár a napkelte, a születés mágiája: rés nyílása, azaz rálátás  a világ és az élet titkára.  Újság jelentése érkezés a lét kategóriájába, helyteremtés a valóságismeretben és korai bepillantás parányi kunyhók, óriás dómok ablakán.

ADVENT

Látogatásunk  útja  jókedvű ébredést követően a Budapesten a Nemzeti mellett vezet a budafoki református templomba.Változatlanul kedélyes  a beszélgetés is, mert annak fonalát vagy elkaptuk, vagy átvettük egymástól. Látszik, szép gondos templom oromzatára írt szöveg: „Te benned   bíztunk  eleitől fogva.. „ hogyan is lett ez Erdélyben kálvini himnusz és hogyan lett a csíksomlyói Mária, siculicidiumi turulmadár vagy Árpád védvonali völgyzár.

MÉGSEM EMELKEDNEK A TANÁRI FIZETÉSEK JÖVŐRE

Akár havi 6 ezer forintot is bukhatnak a pedagógusok a 2015-ös költségvetésről szóló törvény elfogadásával, mivel az elválasztja a tanári fizetés mértékét a mindenkori minimálbértől. 

Zetényi Csukás Ferenc: Az ősi magyarság egészéről

„Nagy vagyon a nép szabadsága, mert kik felettük állottak, azok a nép akaratának voltak végrehajtói"

AZ ŐSI MAGYARSÁG EGÉSZÉRŐL…
-Adassék tisztelet az igaz istennek, kit őseink Hadúrnak neveztek!-

Itt a recept, hogyan nyerték a milliókat

Egy vidéki fideszes politikus elárulta okosságokban kevésbé tájékozott fideszes társának, mi zajlik az uniós pályázatok körül: jelentkezik egy cég, hogy megnyeri a pénzt, de cserébe egy sor jogcímen ő is kiveszi belőle a részét. Ha nem tetszik az ajánlat, megy tovább egy másik önkormányzathoz.

Most már tuti, mennyi lesz a nyugdíjemelés - kis nyugdíj, kis emelés, magas nyugdíj...

2014. DECEMBER 17. Hír24

Egy újabb siker a politikusbűnözés elleni harcban (videó)

Lemond a tiszteletdíjáról Bódi Gábor - jelentette be Lázár János a Parlamentben. A minisztert a jobbikos Novák Előd interpellálta Bódiról, aki előbb a Bajnai-kormány szakállamtitkára volt, most pedig a harmadik Orbán-kormányban jutott el ugyaneddig a pozícióig. 

Nyílt levél: Nyissa ki a szemét, Ráhel!

Önt a tegnapi Facebook-bejegyzése miatt rengetegen támadják mind az online, mind a nyomtatott médiában. Sokan gondolják úgy, hogy arcátlan, mert kikérte magának, hogy Önön keresztül támadják és nevezik korrupt tolvajnak az édesapját, Magyarország miniszterelnökét. Azt gondolják, arcátlanság az a kijelentése, miszerint Ön és a férje dolgoznak, Ön nyelveket beszél, ezért tart ott, ahol.

ÜZENET NÉKTEK ODAFENN, S NÉKTEK IDELENN - ADVENTI UTAK...(3.)

2014 adventjében és karácsonyakor D. Bonhoeffer ünnepien mély és elgondolkodtatóan tiszta soraival indulunk spirituális utunkra, több helyről idézve gondolatait, hogy majd elérkezzünk az élő Krisztushoz, a világ Megváltójához.  Ebben segít, vezet minket advent 4. vasárnapján négy világló gondolat tőle például arról, miért ne viseljen álarcot a keresztyén ember, meg mi a különbség a pszichológus és a testvér között, s mire, Kire van igazán szükségünk ünnepekkor és nagyon is szürke napjainkban...

Miért egészséges a forralt bor?

Ismét itt van a forralt bor szezon, amikor mind a karácsonyi vásárokban, mind otthon szívesen eliszogatunk egy pohárka finom fűszeres forralt bort. Azt tudjuk, hogy meghűlés, nátha esetén jót tesz a forralt bor, de azt is tudjuk, hogy miért?

Nem biztos, hogy felfázott, cukorbeteg is lehet!

Árulkodóak a gyerekkori diabétesz tünetei

Sokan nem is gondolnának arra, hogy amikor a gyerek hirtelen rengeteget iszik és sokat jár vécére, akkor nem felfázásról, hanem cukorbetegségről van szó. Melyek a gyerekkori diabétesz további tünetei?

Kálvin különös adventjei

Meggyőződéssel vallom: a 21. században is hű társunk, megbízható tanítónk a genfi reformátor, Kálvin János. Ezért is hívom meg Kedves Olvasóimat arra, vessünk néhány pillantást a velünk élő múltra. Ezen írásban most Kálvin különös, küzdelmes és mégis elmélyülten megélt adventjeit idézzük fel, egy másikban majd máig elgondolkodtató, s a mai keresztyén tanításból gyakran hiányzó „angyaltanát” villantjuk fel karácsony előtt.

A szívelégtelenség kivizsgálása

A szívelégtelenségben szenvedő beteg életkilátásai a háttérben álló októl, a súlyosságtól és az általános egészségi állapottól függenek. A pontos diagnózis felállításával számos betegnél kiválasztható az a terápia, amellyel jelentősen javítható lesz a szív működése.

Elfogadták a jövő felélésének költségvetését

2014, december 15 - 16:06 alfahir.hu

Megjelent a Leleplező következő száma

Drábik János: A jubiláló Reformos Tőke Péter médiaharca a szabad nemzetért 
A 70. éves főszerkesztő több világhírű lapot alapított a Reformtól, a Blikken át a Leleplezőig - Karrierek és bukások, a politika intimitásai, puccselhárítás, Grósz, mint kém...

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1