Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Támogatás kérése

Kedves Ismeretlen, vagy Ismerős Barátunk!

Ha fontos számodra/számára a korrekt, hiteles tájékoztatás, a nemzeti újságírás, ha úgy érzed/úgy érzi, hogy szükség van a Független Újságírók Szövetségére, kérjük segíts/segítsen.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Nyomozás indult Pukli István ellen

Közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával tett bejelenést Tényi István, belvárosi önkormányzati képviselő. Áprilisban írta meg a Magyar Idők, hogy több szülő petícióval szeretné elérni annak a tanárnak az újbóli alkalmazását, aki azért mondott fel, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én elhangzott beszédével.

Orbánék merényletre készülnek a nyugdíjasok ellen

A párt alelnöke azt mondta, a törvényjavaslat, amely alapján a felnőtt gyermek köteles eltartani nyugdíjas szüleit, nem szolgálja az idősek érdekeit. A módosítással a kormány lényegében elismerte, a nyugdíjrendszer bukás előtt áll, amikor ez bekövetkezik, akkor “mindenki tartsa el idős családtagjait”. Ha ezt valaki nem teszi meg, akkor a nyugdíjrendszert kezelő kormány majd megbünteti – tette hozzá Varju László.

“Miért tudnak mindent eltussolni?” – Megszólal a PS-en a halálra éheztetett kislány családjának esetgazdája

Ezeknél a betegségeknél igényelhető adókedvezmény

Nem csupán súlyos fogyatékosság, de számos veleszületett vagy szerzett betegség esetén igényelhető adókedvezmény. A bruttó havi minimálbér növelését követően idén már 66 ezer forintot kaphatnak így a családok.

Panellakása van? Most nagyot szakíthat!

 

 

Begyújtották a rakétákat a panellakások piacán. A panelpiac továbbra is rendkívül népszerű: a kereslet 32 százalékkal nőtt az idei év első harmadában a múlt év azonos időszakához képest. A budapesti panellakások átlagos négyzetméterára idén áprilisban 31, a vidéki nagyvárosokban pedig átlagosan 33 százalékkal emelkedtek.

 

Hetekre elvették a sztrájkoló tanárok TB-jét

Nem sokkal az április sztrájkot követően jelentette be a Magyar Államkincstár, hogy minden sztrájkot jelentő pedagógusnak egy napra szünetelteti a TB-jét, vagyis a sürgősségi eseteket leszámítva erre az időre nem látják el a kórházakban, illetve a receptjeikre sem kapnak támogatást. Az eljárás ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is felszólalt, az eljárás jogosságát is kétségbe vonva.

Tudományosan bizonyították, hogy van élet a halál után

Egy kétezer ember bevonásával készített kutatás eredményeit feldolgozva brit tudósok kijelentették, hogy van élet a halál után. Bebizonyították, hogy az emberi öntudat hosszan az után is megmarad, hogy a szívműködés és a vérkeringés leállt.

Éhbérért robotol a magyar az EU-hoz képest

Hiába az évről évre kimutatott növekedés az átlagos nettó fizetésekben, Európához képest csak egy helyben toporgunk.

Erre vártak a devizahitelesek: heteken belül új elszámolás jöhet

A két évvel ezelőtti Kásler-féle devizahiteles döntéshez hasonló helyzet is előállhat a Kúria néhány héten belül megjelenő jogegységi határozatának köszönhetően. Egy decemberi Kúria-ítélet alapján kérdésessé vált ugyanis, hogy érvényesek-e egyáltalán azok a devizahitel-szerződések, amelyekből hiányzik a tarozás pontos devizaösszege.

Donad Trump és a másik oldal

Más a mostani Amerikai választási cirkusz, mint szokásos. Mindig a két nagy párt (a Demokrata és Republican) választási gépezete harcol a főleg politikailag tájékozatlan, tehát átverhető köznép szavazataiért sokszor olyan gusztustalan sárdobálással, intrikákkal és karaktergyilkosságokkal fröcskölve, hogy kapkodja az ember a fejét.

Brutális: 1000 milliárdos megszorítást tervez a Fidesz-KDNP kormány

Budapest - A családi pótlékon, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátáson spórolna a kormány jövőre. A Start munkaprogramra is kevesebb jutna az 1000 milliárdos megszorítás miatt.

Emberszám

Tönkreverték a Fideszt Lakitelken. Ez is bizonyítja, hogy még olyan szimbolikusan jobboldalinak tartott településeken is elegük van az embereknek a kormányzó pártból, amilyen az MDF legendás szülőhelye, Lezsák Sándor támaszpontja.

Nem lesz létszámcsökkentés az iskolákban

Több ukrán nagyvárosban rendbontások zavarták meg a győzelem napi megemlékezéseket

Kijevben és több ukrán nagyvárosban az ország keleti és déli részén rendbontások zavarták meg a második világháborús győzelem alakalmából tartott megemlékezéseket hétfőn, a hatóságok több embert őrizetbe vettek.

Egy ukrán katona meghalt, két másik megsérült

Május kilencedikén sem volt minden nyugodt a helyzet Donbászon.

Ajándékcsomagok Kárpátaljára

A Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság és a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség szervezésében mától ötven kárpátaljai magyar és ukrán tannyelvű iskolában ajándékcsomagokat osztanak szét.

Munkács és Dabas testvérvárosok lettek

Testvérvárosi szerződést írt alá Kőszegi Zoltán és Andrij Baloga – Dabas és Munkács polgármesterei. Andrij Baloga munkalátogatás céljából utazott Dabasra. Dabas immáron a tizenhetedik európai, s ezen belül a hetedik magyarországi testvérvárosa Munkácsnak.

Radnóti Miklós: MÁJUS

A nap verse:

Elkezdődött a huszti világháborús magyar katonatemető felújítása

Elkezdődött Ukrajnában a huszti világháborús magyar katonatemető felújítása – hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában vasárnap délelőtt.

Porosenko “birodalmi elmebajnak” nevezte az Ukrajna elleni orosz agressziót győzelem napi beszédében

Petro Porosenko ukrán elnök “birodalmi elmebajnak” nevezte az Ukrajna elleni orosz agressziót vasárnap, a második világháborús győzelem napján Kijevben mondott beszédében.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1