Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes
Dr. Virág Ildikó 
szerkesztő
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Webadmin:
polonkaiattila@fusz.hu

Arra készülnek, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát

Kedves Barátaim! Ha végre szeretnétek tenni Magatokért és a társadalomért valamit, akkor most van az utolsó esély rá, mert a devizahitelezés ügye olyan fordulatot vett, ami jogállamban elképzelhetetlen. A ma beterjesztett törvényjavaslat egyszerűen átírja azt a szerződést, amit Ti és/vagy honfitársaitok kötöttek meg olyan akarattal, amelyre Ti nem hatalmaztátok fel sem a Kormányt, sem a parlamenti képviselőket.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Zetényi Csukás Ferenc:Ujgur Jogur

„Dinnye az indától messzire nem gurul.” (Ujgur közmondás)

UJGUR JOGUR

Az ujgurok birodalma 840-ben ért véget, mikor a kirgiz kán hatalmas seregei elől menekülni kellett a puszta népének.

PRÓFÉTA

   ( Bölcsek gondolata )

Erről a családi pótlékról biztosan nem hallottál még

Ezt a cikket mindenkinek érdemes elolvasnia, ha másért nem csak tájékozódásképpen, hiszen könnyen lehet, hogy a benne lévő információval sokat segíthet családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.

Weboldalnyi futtatások II. 57. A lélek ebolája

Ha valaki nem érti a világot, annak többféle oka is lehet:

Miért kell nálunk fizetni a világ legmagasabb áfáját?

Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások a nemzeti össztermék 1%-ka

2014. november 20. Drábik János

Tisza Istvánné kálváriája: megtámadták, mégis jogerősen bűnös

Kálvin és Zwingli a német Bundestagban - berlini helyzetkép

Az észak-németországi Hannoverbe költözött Genfből a világ reformátusságának szervezeti központja, a Református Egyházak Világközössége takarékossági megfontolásból. A mintegy 88 millió reformátust, presbiteriánust és kongregacionalistát képviselő központot a német kormány és a Bundestag minden frakciója megbecsüléssel  fogadta és kétoldalú megállapodást kötöttek. Kálvin és Zwingli a Bundestagban, s ahogy őket a frakciók képviselői látják (a kép a reformátusok világeloszlását mutatja)...

Botrány: Hegedűs Lórántot kitiltották Ukrajnából

Ma délelőtt fél tízkor érkezett egy személyautónyi megemlékező a Beregsurány – Asztély határállomásra, ahol két órán át tartották fel őket az ukrán határőrizeti szervek, majd a csoport visszafordult a határról. A Szolyvára igyekvők között volt Hegedűs Lóránt a Nemzet lelkésze is, akit nem engedtek be Ukrajna területére.

Itt a törvényjavaslat: Tényleg baltával esett a segélyeknek a kormány

A jövő évi büdzsét megalapozó salátatörvénnyel a kormány elkezdi a szociális támogatások leépítését: jövőre nem lesz rendszeres szociális segély, de megszűnik a lakásfenntartási támogatás, szeptembertől pedig az óvodáztatási támogatás is. Az indoklás szerint így lesz igazságos a rendszer, miközben a kutatások arra figyelmeztetnek, hogy mélyül a szegénység.

A Te hiteledre járhat-e visszatérítés?

Kinek jár, és kinek nem jár visszatérítés? Milyen időszakra jár a visszatérítés? Mi alapján kapnak az adósok pénzt a banktól? Milyen tételek csökkentik a visszatéríthető összeget? A leggyakoribb kérdések és válaszok egy helyen a banki visszatérítéssel kapcsolatban.

A MINDENNAPI BORZALMAK FÖLDJÉN MÁR 1 MILLIÓ MENEKÜLT – IMA, ÉTEL, PÉNZ KELL NEKIK

Már több, mint egy millió menekült "vádolja" az IS-t, az Iszlám Állam nevű terrorista iszlám katonai szervezetet, mely Irak területén folytatja brutális tisztogató hadműveleteit keresztyének, jezidák, olykor saját iszlám tagjai között. Vagy behódolnak nekik, vagy fejadót fizetnek, vagy elmenekülnek, ha nem akarnak nyakelmetsző kivégzési módszerük áldozatává válni. Mindez aközben, hogy 120 iszlám tudós nyilatkozatban, az egyiptomi főmufti pedig könyvben cáfolja törekvéseiket. A fiatal muszlimok rászedhetőségének egyik oka a vallási ismeretek alacsony szintje vagy abszolút hiánya. Fanatizmus és tudatlanság a rémtettek hátterében...

Az „ehetetlen mosléktól” a Korán fordítás magyarhoni alkalmazásáig

A reformáció korabeli zürichi református tudós és nyelvész Luther kérésére lefordította a Koránt a korabeli nemzetközi nyelvre, latinra. Miközben hazánkban a török hódítással kellett küszködni, addig Svájcban az iszlám szellemi természetének megfejtésével és megismerésével próbálták értelmezni a hódító mentalitást. Jó 450 évvel előzve meg a mai terrorista veszedelmektől vérző világot. Bibliander hatása egészen Esztergomig ért, a "kálomista" tudós munkáját Pázmány Péter nagyhatalmú hercegprímás is többször forgatta és idézte...

Devizahitel, Forintosítás: tisztázzuk a leggyakoribb kérdéseket!

Az elmúlt időszak legaktuálisabb kérdése, a hitelekre járó visszatérítés, a jövőbeli fair banki szabályozás, valamint a devizahitelek kivezetésének mikéntje. Utóbbira, azaz a forintosításra vonatkozó menetrend is napvilágot látott a héten. A temérdek információ sokak fejében okozhat képzavart, ami nem is csoda, hiszen még hozzáértőként is nehéz követni az eseményeket. Jelen cikkünkben kifejezetten a forintosítás szabályait vesszük górcső alá.

Ismét a nyugdíjasok jártak rosszul - Nagyon elszámolta magát a kormány

Hatalmas különbségek vannak a 2011-ben elfogadott Széll Kálmán tervben foglaltak és a 2015-ös költségvetés valósága között. Az előre tervezettnél nagyjából mindenki többet fizet az államnak, miközben a nyugdíjrendszeren, a szociális kiadásokon, az oktatáson és az egészségügyön sokat spóroltak.

Erre szórja a pénzt az Orbán-kormány - Itt a lista

Forrás: Napi.hu

 Akár nullszaldós is lehetne a jövő évi költségvetés, ha a kiadási oldalon a vitaható és/vagy felesleges kiadásokat a költségvetési vitában kigyomlálná a parlamenti többség, illetve ha felülvizsgálnák a különböző adókedvezményeket. A 2015-ös költségvetés 17 258 milliárd forintos kiadással és a 877,6 milliárd forintos hiánnyal kalkulál.

"Indokolatlanul elvont milliárdok maradnak a bankoknál"

Még 2010-ben hangzott el Orbán Viktortól, hogy a bankok átverték az embereket. Erre emlékeztetnénk a kormányt, amikor a devizahitelek forintosításáról készül dönteni - jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy a teljes hitel mennyiség mindössze 6 - 8 százalékát csoportosítja vissza a kormány a károsultaknak.

Meglepetés a forintosításnál: ennyivel csökkenhet a törlesztőd

Lassan az utolsó részletek is ismertek lesznek a devizahitelesek megmentéséről, hétfőn a forintosítási törvény tervezetének benyújtásával tudtunk meg újabb információkat arról, hogyan segítik meg az adósokat. De hogyan történik az elszámolás, hogyan forintosítják a devizahiteleinket, de legfőképp: mennyi lesz a törlesztőrészlet?

Fényes nappal raboltak el egy üzletembert Beregszászban

Fotó: karpatskijobjektiv.comNégy álarcos férfi tört be november 16-án, a reggeli órákban a város központjához közel található M. Vaszil üzletébe és támadta meg a tulajdonost.

Meredeken tovább drágul az ukrán csődkockázati biztosítás

Meredek emelkedéssel tovább drágult hétfőn Londonban az ukrán államcsőd ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, amely már a múlt héten is ötéves csúcsot döntött az orosz-ukrán katonai konfliktus eszkalálódásáról érkező hírek hatására.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1