Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Dr. Virág Ildikó 
szerkesztő
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Webadmin:
polonkaiattila@fusz.hu

Soha nem látott terhet rakna a középkorúakra Orbán

Ha megvalósulna Orbán Viktor kijelentése, az olyan terhet jelentene a mai középkorúakra, amilyennel még senki sem találkozott a történelem során.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Weboldalnyi futtatások II. 53. A nagy Dodo

A nagy Dodo meghalt! - ezzel a hírrel fogadott gyerekkori barátom, aki épp úgy, mint én, mélységes tisztelője volt Dodonak. Ő volt a példaképünk, akire felnéztünk, akiről azt hittük, azt gondoltuk, hogy ő lesz a legkülönb ember, akit a föld hordott a hátán, miniszter, sőt miniszterelnök lesz belőle.

„Isten nem üzleti partnerünk!” - PROMINENS NÉMETEK VALLOMÁSAI 2014. OKTÓBER 31-RE

Reformáció ünnepére, október 31-re Németországban igazi meglepetés jelent meg. 32 oldalas színes magazinban vallanak protestáns vezető, híres személyek arról, mit hisznek, s mit jelent nekik ma a reformáció gazdag lelki-szellemi öröksége. 

Netadó: akkor számoljunk

A kormány elképzelései szerint mintegy 20-28 milliárd forintos bevételre számít az internetadóból, de még a módosításban foglalt plafonnal is ennek akár a többszörösére is rúghat a sarcból származó bevétel. Emiatt a duplájára is nőhet az internet előfizetések ára.

A MAGYAROK KÉTHARMADA SZERINT FIZETŐS AZ EGÉSZSÉGÜGY

Megint meghalt egy egészséges lány a HPV oltás után

"a kárelhárítást nagyon gyorsan elkezdték"
Megint meghalt egy egészséges lány a HPV oltás után
2014, OKTÓBER 13 naturahirek.com (jelenleg nem elérhető, tárolt változat)

Ennél már tényleg nincs lejjebb

Most, hogy a buzilobbi lényegében maga alá gyűrte a nyugati felvilágosult államokat, a liberális megmondóemberek új irányok felé kezdenek fordulni. Újabb és újabb beteges aberrációk jönnek elő, amit a szabadságjogok álszent álarca mögé bújva akarnak letuszkolni az egyre közömbösebb társadalmak torkán. Úgy látszik nincs megállás addig, míg a világ tényleg menthetetlenül a saját mocskába nem fullad.

„Szolgálatomat hittel segítette” - egy reformátor-feleség megtalálása és elvesztése

A reformációnak Luther Márton mellett legkiemelkedőbb tudósa, gyakorlati városreformere, történelemformáló személyisége kétségkívül Kálvin János volt. Amit Genf városából kihozott, az segítette ezt a francia-svájci városkát a későbbi századokban a menekültek, bankok és világszövetségek székhelyévé válni. Kálvin mellett kilenc éven át állott okos szelídséggel felesége, a holland menekült Idelette de Bure. Méltó, hogy róla, a reformátorfeleségről, akinek a sorsa ugyancsak küzdelmes volt, a reformáció ünnepe, október 31. előtt megemlékezzünk. Magyarul ilyen részletességgel először... 

Nettó 66 483 forint 8 órás teljes állású munkáért - dolgozói szegénység hazánkban

ASPEKTUS (alternativ sci-fi)

              ASPEKTUS  (alternativ sci-fi)

              Látvány, amit egységként felfogott képként egy alkalommal lát a szemlélő: látványos voltát a pozitiv töltet, az érdekes, különleges, a tetsző látnivaló kölcsönzi, mig a szomorú látvány a látszólagos negativ töltettel cimborál.

Szorongó méltóság

Szorongó méltóság

LODDZSA

Lakóépületnek erkélyszerű, de a fal síkjából ki nem ugró szögletes keresztmetszetű pillérekre támaszkodó, falnyílást áthidaló boltíves palota- ünnepségek tartására alkalmas nyitott galéria a: loggia, azaz a loddzsa.

Étrend és egészség

Testünk abból a táplálékból épül fel, amit megeszünk. A test szöveteiben állandó lebomlás van. A szervek működésekor elhasználódott anyagok táplálékunkból pótlódnak. A test minden szerve igényli a maga részét a táplálékból. Az agynak is meg kell kapnia a maga táplálékát; a csontok, az izmok és az idegek is követelik a magukét.

Közösségi kukoricafosztás: veszendőbe menő hagyomány

Most elmegyünk vidékre - hagyjuk a csúnya politikát másra - megnézzük, hogy volt régen, mit csináltak falun ősszel, amikor végeztek a betakarítással.

Sütőtök-receptek a levestől a desszertig

A sütőtök látványa engem megnyugtat. Nem tudom miért, de így van: szeretem, ha a kamrában mindig van belőle néhány. A konyhában nagy hasznát veszem.

Alábecsüljük az orrspray-ket

Az őszi időszak a megfázások időszaka: különösen a hideg évszak kezdetén fázik meg sok ember, akik aztán futótűzként terjesztik tovább. Mivel a legtöbbünk nem akar, vagy nem tud egy egyszerű megfázás miatt kiesni a hétköznapokból, gyors megoldást keresnek, az pedig az orrspray. Ez valóban annyira pompásan egyszerű - egy-két fújás az orrba és újra tudunk levegőt venni...

Segítőkész emberek támogatását kéri Benedek édesanyja,

Segítőkész emberek támogatását kéri Benedek édesanyja, hogy ki tudja fizetni fia műtétjét
“Sosem erősítettem benne a betegségtudatot. Ő így született, ez az életünk, ebben kell megtalálni a boldogságot, és ezt kell élhetővé tenni.”

Reményik Sándor Kolozsvár,1890.augusztus 30. - 1941.október 24.

Reményik Sándor (Kolozsvár1890augusztus 30. – Kolozsvár1941október 24.) költő, a két világháború közötti erdélyi magyar líra kiemelkedő alakja. Az életében több neves díjjal és elismeréssel kitüntetett Reményik a legutóbbi időkig viszonylag ismeretlen volt Magyarországon, mert őt és költészetét 1945 után – jórészt politikai megfontolásokból – évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

Ferencsik István: Októberi táplálkozás

Október az igazi őszi hónap. A természet készül a betakarításra, teljes erejét az érlelésre, az energiák elraktározására fordítja. Az időjárás is egyre hűvösebbre fordul, sok hurutos megbetegedés okozója, ha a táplálkozás nem megfelelő. A gyorsan beiktatott 2-3 napos böjt vagy a tiszta gyümölcstáplálkozás átsegít a "meghűléses" betegségeken.

Weboldalnyi futtatások II.52. Én fogom az aranyhalat

Gyermekkorom meghatározó élménye volt a patak, nyáron a benne való fürdés, télen a befagyott jegén való csúszkálás. Egy kisgyerek számára sokat jelentett a természet körforgásának észlelése, nem-tudatos megtapasztalása, a mindenségben zajló folyamatok evidenciaként való elfogadása.

Ramon Cue Romano SJ: "Magadra hagytunk tégedet

Nagyon szép verset írt szabadságharcunkról 1957-ben egy spanyol jezsuita atya,
RAMON CUÉ ROMANO SJ. (1914-2001) a “Sangre de Hungaria” (Magyarország vére) című verses kötetében:

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1