Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Arra készülnek, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát

Kedves Barátaim! Ha végre szeretnétek tenni Magatokért és a társadalomért valamit, akkor most van az utolsó esély rá, mert a devizahitelezés ügye olyan fordulatot vett, ami jogállamban elképzelhetetlen. A ma beterjesztett törvényjavaslat egyszerűen átírja azt a szerződést, amit Ti és/vagy honfitársaitok kötöttek meg olyan akarattal, amelyre Ti nem hatalmaztátok fel sem a Kormányt, sem a parlamenti képviselőket.

Legfrissebb cikkek az oldalon

ÚJABB MANKÓT RÚG KI A KORMÁNY A MUNKANÉLKÜLIEK KEZÉBŐL

10 ÓRÁS MUNKANAPOT VEZETETT BE A MINISZTERELNÖKSÉG

Többen fel is mondtak a minisztériumban, mert nem tudtak elmenni gyermekükért az óvodába, iskolába. A helyükre fiatalok érkeztek, akikkel spórol az állam. 

Akinek nincs semmije, annyit is ér?

A segélyek megvágásával a legszegényebbeken csattan a kormányzat alattomos és képmutató rendelkezése. A szociális ellátórendszer "megújulásának" elsőként szembetűnő jellemzője, hogy a rászorultsági - azaz a megfelelő jövedelem és vagyon hiányára figyelemmel nyújtott - ellátásoknál látványosan kerüli a "segély" szót. Ez a változtatás összhangban áll azzal a miniszterelnöki szándékkal, hogy a segélyeket el akarja tüntetni a rendszerből. De ez csupán szómágia, nézzük a lényeget.

Tejtermékek készítése házilag

Vegyünk 2 liter friss, nyers tejet a piacon vagy egy ismerős szomszédtól. A nyers tej ára kb. 40-60%-a a zacskós, dobozos, műanyag üveges tejeknek és nem hiányzik belőle semmi, amit a tehén a borjának szánt (cukor, zsír, fehérje, víz, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek). Nagyon sokmindent lehet belőle házilag, egyszerű módon készíteni, különösebb szakértelem nélkül.

Erdélyiek a Nemzet Művészei között

Hatvankilenc művésznek adták át a Pesti Vigadó dísztermében a Nemzet Művésze díjakat. Az elismerést a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó képviselőinek személyes megbecsülése, illetve méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította az Országgyűlés.

Siklósi András előadásai a Szent László Magyarságtudományi Akadémián

Helyszín mindkét esetben: MVSZ Magyarok Háza, Bartók terem, Bp. V. ker. Semmelweis u. 1-3.
Szervező: Herman Ottó Társaság

15 ezer új állástalan lett hirtelen - hiába a közmunka

Bár augusztustól kormányzati cél a havi átlag 200 ezer közmunkás foglalkoztatása, októberben ennek ellenére 15 ezer új állástalan lett.

Zetényi Csukás Ferenc:Ujgur Jogur

„Dinnye az indától messzire nem gurul.” (Ujgur közmondás)

UJGUR JOGUR

Az ujgurok birodalma 840-ben ért véget, mikor a kirgiz kán hatalmas seregei elől menekülni kellett a puszta népének.

PRÓFÉTA

  Lényege az, amit a neve mutat: előremondó, vagyis olyan valaki, aki kényszeritöen megszab, előír, a társadalmi együttélés során szabály és irányelv mértékét, nagyságát meghatározza, aki törvényeket hoz, itélkezik és azoknak érvényt szerez. Erdély fővárosa háromnegyedes többséggel szavazott Klaus Iohannisra a 2014.november hó l6-i országos választáson a román államelnöki jelöltre.

Erről a családi pótlékról biztosan nem hallottál még

Ezt a cikket mindenkinek érdemes elolvasnia, ha másért nem csak tájékozódásképpen, hiszen könnyen lehet, hogy a benne lévő információval sokat segíthet családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.

Weboldalnyi futtatások II. 57. A lélek ebolája

Ha valaki nem érti a világot, annak többféle oka is lehet:

Miért kell nálunk fizetni a világ legmagasabb áfáját?

Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások a nemzeti össztermék 1%-ka

2014. november 20. Drábik János

Tisza Istvánné kálváriája: megtámadták, mégis jogerősen bűnös

A Fővárosi Törvényszék 2014. november 10-én hozott jogerős ítéletével helybenhagyta a Dániel Péter elleni tüntetésen történtek kapcsán garázdaság vétsége miatt gróf Tisza Istvánnét bűnösnek minősítő első fokú ítéletet. A magyarságát büszkén vállaló magyar asszonyt súlyosan bántalmazó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták. Örömteli viszont, hogy a bűnjelként lefoglalt ereklyés magyar zászlóját visszakapja és "csak" próbára bocsátották, büntetést nem szabtak ki.

Kálvin és Zwingli a német Bundestagban - berlini helyzetkép

Az észak-németországi Hannoverbe költözött Genfből a világ reformátusságának szervezeti központja, a Református Egyházak Világközössége takarékossági megfontolásból. A mintegy 88 millió reformátust, presbiteriánust és kongregacionalistát képviselő központot a német kormány és a Bundestag minden frakciója megbecsüléssel  fogadta és kétoldalú megállapodást kötöttek. Kálvin és Zwingli a Bundestagban, s ahogy őket a frakciók képviselői látják (a kép a reformátusok világeloszlását mutatja)...

Botrány: Hegedűs Lórántot kitiltották Ukrajnából

Ma délelőtt fél tízkor érkezett egy személyautónyi megemlékező a Beregsurány – Asztély határállomásra, ahol két órán át tartották fel őket az ukrán határőrizeti szervek, majd a csoport visszafordult a határról. A Szolyvára igyekvők között volt Hegedűs Lóránt a Nemzet lelkésze is, akit nem engedtek be Ukrajna területére.

Itt a törvényjavaslat: Tényleg baltával esett a segélyeknek a kormány

A jövő évi büdzsét megalapozó salátatörvénnyel a kormány elkezdi a szociális támogatások leépítését: jövőre nem lesz rendszeres szociális segély, de megszűnik a lakásfenntartási támogatás, szeptembertől pedig az óvodáztatási támogatás is. Az indoklás szerint így lesz igazságos a rendszer, miközben a kutatások arra figyelmeztetnek, hogy mélyül a szegénység.

A Te hiteledre járhat-e visszatérítés?

Kinek jár, és kinek nem jár visszatérítés? Milyen időszakra jár a visszatérítés? Mi alapján kapnak az adósok pénzt a banktól? Milyen tételek csökkentik a visszatéríthető összeget? A leggyakoribb kérdések és válaszok egy helyen a banki visszatérítéssel kapcsolatban.

A MINDENNAPI BORZALMAK FÖLDJÉN MÁR 1 MILLIÓ MENEKÜLT – IMA, ÉTEL, PÉNZ KELL NEKIK

Már több, mint egy millió menekült "vádolja" az IS-t, az Iszlám Állam nevű terrorista iszlám katonai szervezetet, mely Irak területén folytatja brutális tisztogató hadműveleteit keresztyének, jezidák, olykor saját iszlám tagjai között. Vagy behódolnak nekik, vagy fejadót fizetnek, vagy elmenekülnek, ha nem akarnak nyakelmetsző kivégzési módszerük áldozatává válni. Mindez aközben, hogy 120 iszlám tudós nyilatkozatban, az egyiptomi főmufti pedig könyvben cáfolja törekvéseiket. A fiatal muszlimok rászedhetőségének egyik oka a vallási ismeretek alacsony szintje vagy abszolút hiánya. Fanatizmus és tudatlanság a rémtettek hátterében...

Az „ehetetlen mosléktól” a Korán fordítás magyarhoni alkalmazásáig

A reformáció korabeli zürichi református tudós és nyelvész Luther kérésére lefordította a Koránt a korabeli nemzetközi nyelvre, latinra. Miközben hazánkban a török hódítással kellett küszködni, addig Svájcban az iszlám szellemi természetének megfejtésével és megismerésével próbálták értelmezni a hódító mentalitást. Jó 450 évvel előzve meg a mai terrorista veszedelmektől vérző világot. Bibliander hatása egészen Esztergomig ért, a "kálomista" tudós munkáját Pázmány Péter nagyhatalmú hercegprímás is többször forgatta és idézte...

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1