Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Segíts megmenteni a Mária Rádiót!

Mivel a Mária Rádió augusztus 19-én éjfélkor befejezi adását a Budapestet lefedő FM 94,2-es frekvencián, ezekben a napokban (augusztus 17 és 19) között a rádió tematikus napokat hirdetett Összefogás a Mária Rádióért címmel. A rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói az utolsó órákban együtt adnak hálát azért a közel tíz évért, melyeken keresztül a rádió szólni tudott ezen a frekvencián.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Tolerancia

Lehetségesnél kisebbfajta az a teherbiró képesség, amely a legnagyobb eltérési türelmi küszöb alatt megengedhető a megadott mérettől, mennyiségtől vagy minőségtől függően. Létező vélemény iránti  türelmesség határát a mindenkori társadalom érdekével összefüggő társas érintkezés a tolerencia szabja meg: azaz határain belül még elnéz, elfogad.         

Ukrajna kitiltotta légteréből az összes orosz repülőgépet

Az Oroszországgal szembeni  szankciók keretében Kijev megtiltotta minden orosz légitársaságnak az átrepülést Ukrajna területe felett – jelentette be Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök Kijevben a kormány szerdai ülésén.

A Gazprom felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázszállítást

A Gazprom orosz gázipari vállalat felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázexportot szerda délelőtt, mert az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.

Kijev a török katonákat dicsérte

A török katonák hivatásukhoz méltó módon hajtották végre feladatukat, amikor lelőtték azt az orosz vadászgépet, amely megsértette Törökország légterét – vélekedett kedden Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi bizottság (RNBO) vezetője.

Kárpátaljáért! - "Tizenötmillió magyarnak akarok a miniszterelnöke lenni!"

1991. december 1-jén a mai Ukrajnában népszavazást tartottak a Szovjetunióból való kilépésről. Ezzel együtt Kárpátalján arról is szavaztak az emberek, hogy nyerjen-e Kárpátalja egy különleges státust, valamint arról, hogy szülessen-e Beregszász központtal egy magyar autonóm terület? Az  emberek elsöprő többséggel mindkét kérdésre igennel szavaztak. 

Kutatások a Rika gyönyörű vidékén

Ki volt tulajdonképpen és honnan származott Atilla 
felesége? Mi köze volt Réka királynénak a székelységhez, miért eleven az emléke ma is tudatukban?

Elfoglalják Európát, ha spekulálunk

A párizsi merénylet rávilágított, kontinensünkön a biztonságpolitika megreformálásának nincs alternatívája – állítják a szakértők

El Clásico: nagy fölény, történelmi pillanatok.

A hétvégén rendezték a spanyol labdarúgó bajnokság 12. fordulóját, mely bővelkedett meglepetésekben. Mindenkit leginkább az El Clásico foglalkoztatott különböző tippek keringtek világszerte.

Müller Pétert kérdeztük: miért várnak sokáig az erős nők az igazira?

A párkeresés 

viszonylag ritkán megy egyszerűen és gördülékenyen, de mintha még nehezebb helyzetben lennének az úgynevezett erős nők, akik kifejlesztették magukban azt a fajta határozottságot, céltudatosságot, a megküzdésre való képességet, ami az élet számos területén szükségesnek tűnik a boldoguláshoz.

Évek óta embereket mérgezek

Remegő kéz, karikás, kialvatlan szemek, ideges körbetekintgetés, lehalkított beszédhang. Ilyen állapotban volt az a pilóta, akivel egy kis XVIII. kerületi kocsmában találkoztunk. Telefonon jelentkezett nálunk azzal, hogy olyan története van, ami biztosan érdekel majd minket: évek óta Chemtrail-pilótaként mérgezi az embereket, de nem bírja tovább. Valakinek el kell mondania, még ha az életét kockáztatja is.

Nem engedik át őket a határon: tiltakoznak a bevándorlók

Ismét tiltakoztak szombaton az immár három napja a görög-macedón határon veszteglő bevándorlók – főként irániak, pakisztániak és bangladesiek -, amiért nem engedték őket át a határon a Szerbia és Macedónia által bevezetett szigorítások miatt.

Károly herceg: Erdély lehet a kulcs a bolygó megmentéséhez

A természet intenzív kizsákmányolása helyett harmóniában kellene élni vele, akárcsak Erdélyben – mondta Károly herceg a BBC-n vele készült interjúban. Szerinte meg kell őrizni az Erdélyben még működő, ősi életformákat, amelynek keretében kézzel kaszálnak és lószekérrel szállítják a tejet.

Csak a szabadságunkból veszítettünk

A november 13-i párizsi merényletsorozat, és az azóta eltelt egy hét a Nyugatot gyűlölő terrorcsoportok, elsősorban az Iszlám Állam diadalmenete. Nemcsak az ő szempontjukból sikeres tömeggyilkosság, hanem Európa vezetőinek arra adott reakciói miatt is. 

Soros háborúba taszítja a világot? Összeomlás előtt a világgazdaság, az euró az utolsókat rúgja, mindenütt zavargások várhatók?

Soros György zsidó tőzsdemanipulátor és még néhány hasonszőrű multimilliárdos amerikai "üzletember" pénzügyi káoszt idéz elő, azzal a céllal, hogy általuk irányított egy (vagyis egyetlen?) bankot, egy hadsereget és egy kormányt hozzanak létre.

Makovecz Imre

Megszületett Makovecz Imre építész, politikus.80 éve
Született, 
1935. 11. 20. 
Kossuth-díjas, a magyar organikus építészet egyik képviselője. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteleti elnöke.

… volt egyszer egy keresztény Európa…

Valahogy így kezdődik a mese, amelyet néhány bátrabb magyar suttogva mesél majd gyermekének, unokájának pár év múlva. Suttogva, mert ha kihallatszik, akkor a táborban élő másik ..., egy pakli dohányért vagy egy nagyobb darab kövön sült kenyérért lefejezteti mind a gyermeket, aki hallgatta a mesét, mind pedig a mesélőt. 

Hét éve nem látott bukás a magyar életbiztosítási pénzeken

Palkó István  2015.november 20.

Startol a Fogathajtó Világkupa sorozat.

Idősebb és ifjabb Dobrovitz József is bejutott a FEI ranglista első 10 helyezettje közé, akik a Fogathajtó Világkupa sorozat fedeles versenyein indulhatnak. Mutatjuk, mikor és hol szerepelnek a magyar hajtók.

Ötven éve nem látott olyan tehetséget, mint Nagy Ádám.

Ezt a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Bursaspor megfigyelője mondta a vasárnapi meccs után. A meccs előtt még csak Kleinheisler László volt rajta a listáján.

Világ- és Európa-bajnokok az Év egyetemi sportolói között.

Több mint kéttucatnyian, köztük a milánói kajak-kenu és a kazanyi úszó világbajnokság magyar győztesei érdemelték ki az idén az Év egyetemi sportolója díjat, amelyet csütörtökön, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepségén adtak át.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1