Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

A Gallup közvélemény-kutató OECD-tagországokat érintő kutatása szerint szerint a szervezet tagjai körében növekszik azon emberek aránya, akik nem tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni családjuknak.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Születésnapi köszöntő

A Független Újságírók Szövetségének Elnöksége  75.születésnapja alkalmából szeretettel köszönti

 v.l. Pásztori Tibor Endrét  

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 7-8.rész

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 6.rész

Végtelenített végkielégítések!

2014. július 21.

Weboldalnyi futtatások II. 38. Új numerus clausus

Az egyik parlamenti kis párt - mondhatjuk úgy is: törpe párt - képviselője nagy hangon, legalábbis nagy csinnadrattával előadta a saját elképzelésüket, amely a hangvételét tekintve követelésként hangzott: a nők arányát a törvényhozásban 50 %-ra kell emelni.

Előre az egymillió új munkahely felé!

A Jobbik szerint megdöbbentő, hogy egy héttel a Nokia komáromi gyárának bezárását követően újabb jelentős létszámcsökkentésre kerül sor. Ezúttal a Magyar Telekom dolgozóinak ötödét, 1700 embert bocsátják el az állásából. 

ISTEN, A LEGFANTÁZIADÚSABB „FESTŐMŰVÉSZ” (I.)

Nyári sorozatunkban kinyitjuk a Biblia színeit bemutató Igéket, melyek gyönyörködtetően tükrözik Istenünk végtelen alkotó fantáziáját. Tehetősebb helyeken, az angol, amerikai és más nagy nemzeti bibliatársulatok már régóta adnak ki színes Bibliákat. Most mi is sorra vesszük a legjellemzőbb bibliai színeket és üzeneteiket.

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 5. rész

„Koren tanár vezetése alatt a fiú ismét kedvet kapott a tanulásra, úgy hogy már a következő iskolai évben minden tantárgyból a legjobb osztályzatot érdemelte ki. Az írása pedig az összes tanulóké közt a legszebb volt és szépírási füzeteit dicsekedve mutogatták az aszódi iskola vendégeinek. Azonkívül ügyesen rajzolt s még zongorázni is megtanult. 

BELEHALT A VÁRAKOZÁSBA MÁRIÁS ISTVÁN, A HARMADIK TEMERINI SZÜLŐ IS

A "Temerini Fiúk" közül hármat immár tíz esztendeje még a szávaszentdemeteri fegyházban tartanak fogva, jól ismert, igazságtalan váddal. Akkortájt 2004 június25-26-ára virradóra a választások előtti napon történt piactéri incidens miatt öt Temerini fiút fogtak el a szerb hatóságok.  Ezekről az atrocitásokról három, egyenként egyórás dokumentunfilmben számoltam be a Duna TV-ben. Nem sokkal később megtörtént a drámai fordulat. Öt Temerinben élő magyar fiú szóváltásba, majd verekedésbe keveredett- bonyolódott egy bedrogozott szerb fatalemberrel.. Gyilkossági kísérlet vádjával gyorsított eljárással  összesen 61 év börtön- és fegyházbüntetésre ítélték őket. Ellensúlyozandó a súlyos magyarverésket, a választások előtt kiváló figyelemelterelő eseményt kreáltak a szerb igazságügyi hatóságok.

Mai egészségügy: Rosszul lettél éjszaka? Kit érdekel?

Forrás: Nők Lapja Cafe

Elkövettem azt a hibát, hogy hétvégén hajnalban lettem rosszul, ráadásul pofátlan módon nem a lakcímkártyám szerinti kerületben. Elkövettem azt is, hogy mivel a saját lábamon is tudtam járni, ezért mentők helyett úgy gondoltam, magam indulok segítségért. A konklúzió ijesztőre sikerült.

Meghívó kiállításra

Meghívó  

Makray János Természetgyógyászatért - díjas festőművész
Színek és a lelki-testi harmónia
című kiállítására

Világbotrány: mérges gázt vetett be a palesztinok ellen a terrorrezsim

Eltitkolnák a választási csalásokat

A Fidesz olyan javaslatot írt bele az önkormányzati törvény módosításába, miszerint a jövőben az állampolgárok nem tudhatják meg, mely ajánlóíveken szerepel a nevük. Az áprilisi választások után felmerült a gyanú, hogy a pártok cserélgették egymás között az ajánlóíveket.

Kéry Gyula: Petőfi gyermek- és diákkora 4.rész

1831 szeptemberében Petrovicsné kocsin útra kelt fiával a tolnamegyei Szentlőrincre. Ott kosztra és lakásra Hittig János jegyzőnél helyezte el a fiát és beíratta az algimnáziumba. Boldog gyermekkori örömök közt telt el az a két év, melyet Sándor itt töltött. 

Vona Gábor nyílt levele Őexcellenciája Marie Antoinette Sedin, Palesztina budapesti nagykövete részére

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Engedje meg, hogy ezekben a napokban minden jó érzésű magyar ember nevében kifejezzem az Ön népe felé együttérzésemet és fájdalmamat. Ami most Gázában történik, maga a gyalázat.

Baloga: hozzanak áldozatokat a menekültek is

Némileg váratlan, ugyanakkor kétségtelenül aktuális kezdeményezéssel állt elő Viktor Baloga tegnap. A kárpátaljai parlamenti képviselő a keleti megyékből érkező katonaköteles menekültek körüli anomáliákról írt levelet Petro Porosenko államfőnek, sürgetve, hogy azok is vegyék ki részüket a háborús – vagy ha úgy tetszik: terroristaellenes – erőfeszítésekből.

Mit jelent a részleges mozgósítás az ukránok számára?

A Legfelsőbb Tanács  március 17-én, a délelőtti órákban elfogadta  a hadiállapot kihirdetéséről és részleges mozgósítás elrendeléséről szóló rendeletet mely ennek értelmében hatályba lépett.

A háború eddigi legjobb poénja: katonai behívót kapott a brazil Edmar

Nem nagyon történnek vicces dolgok a kelet-ukrajnai háborúban, és lehet, hogy végső soron ez a hír is véresen komoly: Edmar, a Metalliszt Harkov brazil légiósa mindenesetre elég rendesen berezelt, amikor katonai behívót hozott neki a posta. A felesége pláne.

Az EU nem hajlandó a szankciók „harmadik fázisával” sújtani Oroszországot

Az Európai Unió nem hajlandó Oroszországot a szankciók „harmadik fázisával” sújtani, amelyek az orosz gazdaság egész szektoraira terjednének ki – olvasható a The Independent brit lapban.
 

Porosenko: Ukrajna az Egyesült Államok legfontosabb NATO-n kívüli szövetségese lenne

Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn a CNN-nek nyilatkozva kijelentette, hogy Kijev azt szeretné, ha az Egyesült Államok fontos, NATO-n kívüli szövetségesként kezelné Ukrajnát, úgy, mint Izraelt, Japánt, Dél-Koreát vagy a Fülöp-szigeteket.
X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1