Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Dr.Virág Ildikó 
ált. alelnök, főszerk.-helyettes
Polonkai Attila
webadmin

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság-Felvidék
Csintalan Kristóf
  sport
Juhák Tamás
  Jobbik
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Kné Mező Szilvia
  FIDESZ, Civil szervezetek
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Beőr Attila
Juhász Róbert
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
drviragildiko@fusz.hu
polonkaiattila@fusz.hu

Drámai szegénységi adatok Magyarországon - ez a kormány válasza

Nincsenek konkrét intézkedési tervei a kormánynak arra vonatkozóan, hogy miként lehetne felvenni a harcot a Magyarországon 2008 óta egyre terjedő szegénység ellen - ez derül ki a szaktárca közléseiből. Illetve mégis: 7 év alatt egy fél stadionprogramnyi pénzt a legrászorultabbak azért kaphatnak. (MTI Fotó: Mészáros János)

Legfrissebb cikkek az oldalon

Eleink hagyománya

Őseink pontosan tudták, hogyan építkezzenek. A magyar térrendezés csodálatosan következetes és egységes rendszert alkot, amely évezredeken keresztül "bevált" a magyarság körében.

 

Mondd Apa! Neked mennyi az órabéred?

Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi: 
- Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?

Zetényi Csukás Ferenc:A diadalmas szocializmus előharcosai?

1919 őszétől eljött Magyarországon az éj, hogy majd ezt követően 133 napig tartson a tél, a fagy és a sötétség. Az „őszirózsás forradalom” után jött a Tanácsköztársaság. 133 nap, mely a kommunisták szerint szabadságot kreált.
„Az elnyomott munkásosztály, a dolgozók felülkerekedtek a burzsuán!”-ideiglenesen győzött a patkánylázadás.

Szent-Györgyi Albert 1893.szeptember 16.

Nagyrápolti Szent-Györgyi Albert (Budapest1893szeptember 16. – Woods HoleMassachusetts1986október 22.)Nobel-díjas és Kossuth-díjas magyar orvos, biokémikus.

Így kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra, vagy mosógépre

2014. szeptember 15. Napi.hu

Ez rémisztő! - csak a kórházba ne kerülj

Weboldalnyi futtatások II. 46. Liberális

Csodálkozás, félelem, rossz érzések, idegenség, értetlenség - ilyen és ehhez hasonló érzések kavarognak bennem, amikor az internetes vagy a nyomtatott sajtót olvasom: szinte kivétel nélkül a bosszútól lihegő ellenség dühödt hangja hallatszik mindenfelől.

A magyar balkanizálódás

Lassan beigazolódik gróf Teleki Pál, Európát Magyarországgal politikai - földrajz kölcsönhatásban szemlélő elmélete, miszerint a középeurópai térség balkanizálódásához ( gazdasági, politikai és kulturális ) a rossz határok és az új államoknak még rosszabb szerkezete vezet.     

EGYÉNISÉG

Lényegét, jellemzőit összehasonlitással, egybevetéssel a legkönnyebb felismerni, mint bármely dolog vagy jelenség, mely a szavakban érkezik hozzánk, mint isztesség, becsület, család, gondoskodás, biztonság , szeretet, tudás, hit, haza, hagyomány, vagy éppen ezeket kiszoritó kifejezések , mint globalizáció, megélhetés, számla, jövedelem, multikultúra, fogyasztás, reklám, stb.

SUSPICIOUS

            Lancetta – védőoltásnál és némely műtétnél használatos –olyan háromszög alakú kétélű kis orvosi kés, amellyel az atlaszkötésű laméhoz hasonló lelki szálakkal csak a mentalhigiénés pszihológus dolgozik.

ÁLELEVENSZÜLŐ

Lacertilia – nyakörvösgyíkféle, ázsiai hüllő, első alrendbe tartozó,   legközelebbi ma élö rokonaik az elevenszülő gyík /zootoca vivipara/ egy  nevével ellentétben még csak nem is álelevenszülő, hiszen tojásokat rak – igaz, ezek szint azonnal kikelnek a lerakást követően.

Azt hiszi, tíz évig érvényes a jogsija? Hát nagyon téved!

Könnyen bírságot kaphat az, aki elvéti a jogosítványon lévő érvényességi dátumokat, ugyanis több hónap, sőt év is lehet azok között - figyelmeztet a kemma.hu cikke!

KOHÉZIÓ

Lukas Elisabeth szavaival indítunk és azt mondjuk, hogy csak „az        értelemmel teli élet igenlésre méltó élet” (Sehnsucht nach Sinn)

A szegek helyei

  Lassanként, de nem fájdalommentesen 70. esztendő telt el az égbekiáltó történelmi magyar tömegmészárlás óta. Az 1944-ben kivégzett 13 ártatlan áldozatról az idén is valószínű megemlékeznek Erdélyben az erdővidéki Szárazajtán.

Pásztori Tibor Endre : Egy magyar ember, egy napja...

A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit magyar feltalálóknak köszönhet az emberiség.

„Kivégzés, vérfürdő, gyilkosság” – Kivégezték Rózsa Floreséket?

Kivégzés, vérfürdő, gyilkosság - ezekkel a szavakkal jellemezte Marcelo Soza volt bolíviai főügyész, hogy mi történt több mint öt évvel ezelőtt abban a Santa Cruz-i szállodában, ahol kommandósok törtek rá Rózsa Flores Eduardóra és társaira.

Ennyit keresnek októbertől a pedagógusok

Mikor kapnak először emelt fizetést a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok?

"Őszre újabb béremelést ígértek a tanároknak. Mikor kapunk először magasabb fizetést?" - kérdezte egy olvasó az eduline.hu-t. Az online lap ismertette a pedagógus bértáblát:

Kilenc/tizenegy

Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy – az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő – amerikai terrortámadás-sorozatot nem kerülhetjük meg. Olyan sorsfordító momentuma ez a kortárs világ történelmének, hogy egyes – formabontó – szakemberek egyenesen innen számítják a huszonegyedik századot.

Nyílt levél Németország budapesti nagykövet asszonyához

25 évvel ezelőtt történelmi csoda történt. Nagy exodus a szocilalizmus mintaállamából, az NDK-ból. Ezzel a mozzanattal olyan hajszálnyi repedés történt a szocializmus betonfalán, amit hamarosan közép-kelet-európai rendszerváltoztató lavina követett. Ehhez Magyarország nagyban hozzájárult. Mindez azonban csak a történelem szuverén Ura, Isten világpolitikájának sajátos kairosza, optimális időzítése révén valósulhatott meg. A rendszerváltás előjátékának történetteológiai összefüggéseiről szól ez a nyílt levél. 

74 éve szeptember 11: Kolozsvárott ünneplő tömeg fogadta a Horthy Miklós vezetésével bevonuló Magyar KirályiHonvédséget

Horthy Miklós

1940. szeptember 11-én volt,  hogy Kolozsvárott ünneplő tömeg fogadta a Horthy Miklós vezetésével bevonuló Magyar Királyi Honvédséget. Erdély fővárosa, Kolozsvár a román megszállás alól felszabadult.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1