Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Súlyos Jogsértések a Főkefénél! 1. rész

Állami bértámogatással élhetett vissza a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. vezetősége, emellett a megváltozott munkaképességű fogyatékos emberekkel szembeni méltatlanul megalázó bánásmód, a dolgozókat érő durva jogsértések már mindennaposak a cégnél. A Becker György László ügyvezető és kabinetje által hozott döntések alsóhangon is felvetik a cégvezetők alkalmatlanságát.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Vége az amerikai elnökválasztásnak, Clinton 2,8 millió szavazattal többet kapott

Véget ért a szavazatok számlálása az amerikai elnökválasztáson, a végeredmény:

La Liga: őrült meccs – Ramos ráadásban szerzett gólja döntött

A Real Madrid fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Deportivo La Corunát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójában.

Háború sem kell: ezzel teszi tönkre Trump Kínát és Törökországot?

Káncz Csaba, 2016. december 07., 08:28  Privátbankár

Rettegés Trumptól: atomfegyverekbe menekülnek a németek?

Káncz Csaba, 2016. december 08., 08:30

Michiganben leállították a szavazatok újraszámlálását

Michigan államban egy bíró elrendelte, hogy állítsák le és fejezzék is be a múlt havi amerikai elnökválasztáson leadott szavazatok újraszámlálását. 

Mark Goldsmith szövetségi bíró helyt adott a helyi republikánusok érvelésének, és úgy döntött, hogy csütörtöktől állítsák le a voksok újraszámlálását. Az érvelés szerint - amelyet a michigani fellebbviteli bírósághoz benyújtott keresetében fogalmazott meg a Republikánus Párt - az újraszámlálást szorgalmazó és fizető Jill Stein, a Zöldek volt elnökjelöltje az államban a negyedik helyen végzett, s mivel az újraszámlálással sincs semmi esélye a győzelemre, indokolatlan annak folytatása. 

A Harvard is beszállt a magyarok elődeinek kutatásába

Kelet-Európa kora középkori történetében ma a magyarok elődeinek kutatása az egyik legperspektivikusabb kutatási terület, a Harvard Medical School genetikai laboratóriuma is részt vesz a leletanyag vizsgálatában - nyilatkozta a Figyelőnek Türk Attila régész.

A zászlók után a Városháza feliratot is el kell távolítani Csíkszeredában

Jogerős döntést hozott a Marosvásárhelyi Ítélőtábla: a Városháza feliratot el kell távolítani Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának épületéről – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n. Ezt a pert – akárcsak a Községháza feliratok ellenieket – a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte.

Trump és Magyarország

Az Egyesült Államok alapítói bő kétszáz éve vonalzóval jelölték ki leendő fővárosuknak a nagyjából a mai Pécsével megegyező területét a Potomac folyó partján, Maryland és Virginia állam határán, itt épült föl Washington, összes fontos közintézményével együtt.

1804. december 8. | Damjanich János születése

„Azt gondoltam én leszek az utolsó, mert a csatában mindig az első voltam. Szegény Emíliám! Éljen a haza!” 
(Damjanich utolsó szavai)

Genfben is bemutatták a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetét

November 24–25-én kilencedik alkalommal került sor az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Kisebbségügyi Fórumára Genfben, amelyen idén vajdasági, felvidéki, erdélyi magyar érdekvédelmi szervezetek képviselői mellett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) is képviseltette magát Dolinai Zsuzsanna, az Ungvári Nemzeti Egyetem egyik oktatójának személyében. A fórum témája a kisebbségek helyzete a humanitárius krízisben.

Jóváhagyta a minimálbér emelését az ukrán parlament

A magasabb minimálbér javítani fogja Ukrajna gazdaságát, új munkahelyeket teremthet – biztosított Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök.

Merkel is betiltaná a burkát

Meg kell állítani az illegális migrációt, küzdeni kell a menekülés okainak megszüntetéséért és a hazájuk térségében kell segíteni a menekülteknek

- mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kongresszusán, majd közölte, nem ismétlődhet meg többé a tavalyi menekültválság, "nem állhat elő még egyszer olyan helyzet, mint 2015 nyárutóján".

Szijjártó: Szép szavak helyett Ukrajnának valódi tettekre és segítségre van szüksége

Nem szépen hangzó ígéretekre, hanem valódi tettekre és segítségre van szüksége Ukrajnának – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

1848. december 7. | Bem veszi át az erdélyi hadsereg irányítását

„Mi ne győznénk? hisz Bem a vezérünk,
A szabadság régi bajnoka!
Bosszuálló fénnyel jár előttünk
Osztrolenka véres csillaga.”
(Petőfi Sándor: Az erdélyi hadsereg)

„Ők a nemzet jövője és családjuk záloga egy szebb holnapra” Szalagavató a Nagyberegi Református Líceumban

December 3-án került sor az 1993-ban alapított Nagyberegi Református Líceum végzős diákjainak szalagavatójára a Beregszászi Művelődési Házban. A reménységet szimbolizáló zöld szalagokat két osztály 39 líceistájának mellkasára tűzték fel osztályfőnökeik.

„Új korszak kezdődik a kárpátaljai magyarság életében” Közel 900 kárpátaljai vállalkozó kapott anyaországi támogatást

„Új korszak kezdődik a kárpátaljai magyarság életében, ezt nem túlzás kijelenteni. Itt vannak azok a százak, akik ezt bizonyítani tudják. Ha hozzáveszem önökhöz azt a további sok száz pályázati nyertest és azt a 13 ezer gazdálkodót, akinek a földkataszteri bejegyzését megtámogattuk idén, akkor azt tudjuk mondani: itt van az a sok ezer ember, aki emellett tanúskodik. Soha korábban, legalábbis az elmúlt évtizedekben Kárpátalja ilyen lehetőséghez nem jutott, mint ma” – jelentette ki Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, az előtt a magyar minisztérium által meghirdetett kárpátaljai gazdaságfejlesztési program vállalkozásfejlesztési kategóriájában nyertes közel 350 kárpátaljai vállalkozó előtt, akik Beregszászban, a Rákóczi-főiskola átriumában aláírták a támogatási szerződést. A sikeresen pályázó vállalkozások több millió forintos támogatásban részesültek.

Elérte a 10 ezret a kelet-ukrajnai konfliktus halálos áldozatainak száma

A kelet-ukrajnai konfliktus halálos áldozatainak száma immáron 10 ezerre tehető – mondta újságíróknak Petro Porosenko ukrán elnök egy kijevi katonai kórházban tett látogatásakor, kedden.

Szótár az amerikai új jobboldalhoz

A nemzetközi liberális sajtó a neofasizmus vörösen villogó riadógombjára csapott, ám újfent nem az iszlamista terror, a zsinagógagyújtogatások és a papkivégzések okán, hanem a markánsan konzervatív amerikai újságszerkesztő, Stephen Bannon Donald Trump általi kinevezése miatt. Ha valaki nem értené, miképp is juthatott egy „náci” a Trump-kormányig, akkor segítségül hívhatja ezt a magyar sajtóból eddig kimaradt konzervatív kisszótárt az amerikai új jobboldalhoz.

Három a magyar igazság Szentmártoni János újabb ciklusra jelölteti magát az írószövetség elnöki tisztségére

Tisztújítás előtt áll a Magyar Írószövetség: december 10-én újabb hároméves ciklusra szavazza meg a tagság a szimbolikusan 56 tagú választmányt, az pedig az elnökséget és az elnököt. Szentmártoni János József Attila-díjas költő, író, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja immár hat éve vezeti a patinás szövetséget, s újabb ciklusra jelölteti magát. Az elnököt az összegzés szándékával arról kérdeztük, milyen eredmények és törekvések jellemzik a legnagyobb múltú és létszámú hazai írószervezetet.

Máért: kiemelt figyelem Kárpátaljának

2016-12-05. A Budapesten múlt héten ülésező Magyar Állandó Értekezlet (Máért) résztvevői zárónyilatkozatukban rögzítették, bíznak abban, hogy Ukrajnában helyreáll a béke és az ország olyan demokratikus jogállammá válik, ahol teljeskörűen biztosítják a nemzetiségek kulturális, oktatási, nyelvi, közösségi jogait. Emellett üdvözlik a kárpátaljai magyar közösség életfeltételeinek javítása és intézményeinek fenntartása érdekében indított programok folytatását, amelyek hozzájárulhatnak az elvándorlás csökkentéséhez. 

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1