Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

prof.dr. Békefy Lajos
  egyház - vallás
Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély-Vajdaság
Csintalan Kristóf
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata 

  Kárpátalja
Sarkadi – Illyés Csaba  
  környezetvédelem
Sárosi Zoltán
Zetényi-Csukás Ferenc

  történelem
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

A BANKOK ÉS A PARLAMENTI "ELIT" KÖZÖS KÁRTYAVÁRA ÖSSZEDŐL

Dr. Léhmann György: Eddigi ismertetéseimből megállapíthatóan a magyarországi hatalmi elitet – kormányzati hatalom, országgyűlési képviselők, Köztársasági Elnök és mások – a múlt év julius 4-én kezdődő, devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződésekre vonatkozó törvénykezési folyamat során kizárólag az vezérelte, hogy bankok számára lehetőséget teremtsenek ahhoz, hogy a magyar emberek kifosztásával törvénytelenül megszerzett milliárdjaikat megtartsák.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Volt egyszer egy timföldgyár 5. A kazánbiztos

Egyik nap, amikor mentem az irodába, a feltárási munkahelyemre, meglepett az a felfordulás, a méhkaptárszerű zsongás, ami fogadott. Nem értettem a dolgot, csak amikor rákérdeztem az egyik művezetőnél, hogy mi ez a nagy felfordulás, akkor tudtam meg: jön a kazánbiztos!

Útdíjak: itt vannak a javított rendelet részletei!

Megjelent és február elsején hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás – olvasható a kormány honlapján. A januárban bevezetett megyei matricák a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Gyilkos számok az adósokról! - Kiderült, mit tett a kormány az év végén

A novemberi hónap után tavaly decemberben ismét csökkent a költségvetési szervek tartozásállománya. Ez nem váratlan fejlemény, hiszen a kormány az év végén - a szokásoknak megfelelően - plusz pénzt juttatott az intézményeknek. Az egyszeri év végi forrás azonban továbbra sem oldja meg a problémát, a teljes adósság 100 milliárd forint körül jár. 

A lakosság finanszírozza az államadósság tizedét

 A központi költségvetés adósságának már 10 százaléka van lakossági állampapírban – írja a Napi Gazdaság az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján elérhető adatokra hivatkozva.

DNS vizsgálat eredménye: a magyarok nem hont foglaltak, hanem haza jöttek!

A magyarok nem hont foglaltak, hanem haza jöttek! Itt a DNS vizsgálat eredménye!

  

Mentőautóra nincs pénz, kormányzati kocsira van

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz-KDNP kormány ne a mentőautók használhatósági idejét emelje 10 évről 13 évre, hanem azonnal állítsák le a 40 új kormányzati gépkocsi beszerzését, és az erre szánt csaknem félmilliárd forintot csoportosítsák át a mentőszolgálat problémáinak kezelésére. 

96 éve halt meg Ady Endre

Ady Endre, teljes nevén: diósadi Ady András Endre (Érmindszent, 1877. november 22. – Budapest, Terézváros, 1919. január 27.) a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. 

Ismeretlen szerző: Fiammal beszélek

Édesanya a kisfiának tanítja, amit úgy gondolja tudnia kell az ifjúságnak Erdélyről,Csíkországról, és a nagyapja hősi haláláról. Ismeretlen szerző költeménye, 1940-ben jelent meg a vers a Képes Vasárnap korabeli számában

Hunyadi Mátyás 557 éve a Duna jegén...

557 éve, 1458. január 24-én a Duna jegén királlyá kiáltották ki Hunyadi Mátyást, akit a magyar emberek emlékezete az egyik legnagyobb magyar uralkodóként tart számon.

A munkabérfizetés szabályai

Mi a különbség a munkabér és a személyi alapbér között? Mikor és hogyan kell fizetni? Mennyit tilthatunk le maximum a jogosan járó bérből? Cikkünkben megtalálja a válaszokat.

Drasztikus lépés következik az egészségügyben

Mintegy nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormányzat a kórházi kapacitások újraosztásának eredményeként - értesült a Népszabadság. 

115 éve született Fekete István

Fekete István (Gölle, 1900.01.25. – Budapest, 1970.06.23.) író, számos ifjúsági könyv és állattörténet írója. Barátjával, Csathó Kálmánnal együtt az "erdész-vadász irodalom" legismertebb művelője. Jókai mellett, minden idők legolvasottabb magyar írója. 2002 decemberéig legalább 8 700 000 példányban adták ki műveit magyar nyelven.

Nagy Béla: In memoriam Ignácz Rózsa - avagy a kéthazájú hontalan

Egyike azon irodalmi nagyjainknak, akit méltatlanúl mellőztek évtizedeken át idehaza Erdélyben ..és odahaza az Óhazában . neve , munkái sajnos csak ma is egy viszonylag szűk réteg előtt ismert

A “védőoltások” elkerülhetetlenül autoimmun betegségeket okoznak: PLoS Tanulmány

Szerző: NEO

Az autoimmun betegségeket modern pestisnek lehet nevezni, elmondhatatlan szenvedést és a korai, fájdalmas halált okoznak. Ez a tanulmány egyértelműen dokumentumentálja azt, hogy ennek elsődleges oka a védőoltásokból eredhet.

557 évvel ezelőtt választották Hunyadi Mátyást királlyá

2015. január 24., 05:20 magyarno.com
"Isten adta nekünk Mennyországból oltalmunkra"

Tarlós hivatalnokai 386 milliónyi jutalmat kaptak

Egyre több jutalmat kapnak év végén a Tarlós István vezette Budapesten a Városháza dolgozói: 2012-ben fejenként bruttó 314 ezer forintot, tavaly már 479 ezret - tudta meg az Origo.

Éhen halt egy ember Felcsúton

     Éhen halt egy ember felcsúton, ott ahol milliárdokból épített futballstadionról szólnak a hírek, ám az éhen pusztult ember halálát nem említették a hírek...

ÉN NEM VAGYOK CHARLIE, ÉN NUN, AZAZ A NÁZÁRETIÉ VAGYOK!

A képen látható betű az arab ABC egyik mássalhangzója, a nun, vagy „N”, aminek puszta hangértékén túl számunkra, keresztyéneknek hatalmas jelképi tartalma és üzenete is van. 

Volt egyszer egy timföldgyár 4. Emma

Így, utólag visszaemlékezve magam is furcsának tartom viselkedésemet: szó nélkül hagytam, hogy eltűnjön az életemből Emerencia, a királyi vad és még egy lépést sem tettem utána. 

Közlemény: Parlamenti vizsgálóbizottság felállítása a devizaadósok ügyében

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1