Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Blank Judit
főszerkesztő-helyettes

Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

Blank Judit 
  kultúra
Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Házik Zoltán
  Felvidék
Lengyel János
Cséke Kata
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Támogatás kérése

Kedves Ismeretlen, vagy Ismerős Barátunk!

Ha fontos számodra/számára a korrekt, hiteles tájékoztatás, a nemzeti újságírás, ha úgy érzed/úgy érzi, hogy szükség van a Független Újságírók Szövetségére, kérjük segíts/segítsen.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Meghalt Oláh János író

Hosszan tartó betegség után, 74 éves korában érte a halál a József Attila-díjas írót.

Hat előrejelzés 2003-ból, ami 2016-ban valósággá vált

Július végén először jelenik meg magyarul egy könyv, ami sok szempontból megelőlegezte a jövőt. Oriana Fallaci olasz újságíró 2003-ban adta ki Az értelem ereje című művét, amelyben könyörtelenül szembesíti a valósággal az áldemokratikus európai intézményeket, az ENSZ-t és annak különböző szervezeteit, amelyeket a szabadság eltipróinak nevez.

Seehofer: Az iszlám terror megérkezett Németországba

Az iszlamista terror megérkezett Németországba, ezért fel kell lépni a lakosság védelmében, és nem szabad relativizálni a problémát – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök kedden Gmundban a tartományi kormány ötnapos tanácskozása előtti sajtótájékoztatón a Bajorországban az utóbbi napokban történt támadásokkal kapcsolatban.

Lövöldözött, majd magával is végzett egy beteg Berlinben

Lövöldözés volt egy berlini kórházban kedd délelőtt – adta hírül több sajtóorgánum.

Befűtenek-e Szargszjannak a radikálisok?

A túszokat elengedték, azonban nem adták meg magukat azok a nacionalista ellenzéki fegyveresek, akik egy hete halálos áldozatot és sérülteket is követelő tűzharcban foglalták el az örmény főváros egyik rendőrőrsét. A konfliktus túlmutat önmagán, és jelzi az örmény belpolitikában jó ideje tapintható feszültséget.

A kommunizmus idején megölt politikai foglyok földi maradványai után kutatnak Romániában

Újabb ásatást indítottak a Kommunizmus Bűneit Vizsgáló és a Román Száműzöttek Emlékét Ápoló Intézet (IICCMER) és az Erdélyi Történeti Múzeum régészei hétfőn a Duna-deltában, hogy felkutassák a kommunizmus idején az egykori peripravai kényszermunkatáborban megölt politikai foglyok földi maradványait.

Több nyugati ország után Litvánia is feloldotta az ukrán légi járatok mennyiségére vonatkozó korlátozást

Ukrajna és Litvánia kölcsönösen eltörölte a két ország légitársaságainak járataira vonatkozó mennyiségi korlátozást – jelentette be kedden a kijevi állami légiközlekedési vállalat.

Hamarosan kiderül, ki tölti be a beregszászi színház igazgatói tisztségét

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, korábbi nevén a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház igazgatói székére két személy, Kacsur András színművész és Sütő Mária, az intézmény titkára nyújtotta be pályázati kérelmét.

Külföldre vitte csodaszérumát a professzor, akit itthon börtönre ítéltek felfedezése miatt

"Csak egy lehetőség" a kötelező toborzás – állítja a közmunkásokat zsaroló Honvédelmi Minisztérium

A Kisalföld.hu írta meg először, hogy legkevesebb hatvan napra kizárják az álláskeresők nyilvántartásából azokat a közmunkásokat, akik nem jelennek meg a katonai toborzón. 

Két busz is otthagyta a kerekesszékest a megállóban

Budapesten a 196-os busz vonalán a sofőrök nem voltak hajlandóak felvenni egy mozgássérült, kerekesszékkel közlekedő férfit július 10-én – írja a Bors.

Részeg rendőr rugdosta a 11 éves kislány veséjét a Ligetben?

Gyászsablon

   Mindig feldühít, ha nagy halottjainkról olvasom a lapokban a hangzatos búcsúztatásokat, ami népszokásunknak megfelelően ki is jár nekik, kivéve, ha egyáltalán nem nagy halottról van szó, sőt esetleg egy szemétládáról, egy elvetemült ellenségről, egy hazaárulóról.

Tömegeket húznak csőbe a magyar bankok: nem szégyellik magukat?

  A személyi kölcsönök reklámjai sokszor olyan célra ajánlanak hitelt, amire egyrészt találhatnánk jobb terméket is a bankok kínálatában, másrészt egyértelműen luxusberuházásnak minősül. Ahhoz persze kétség sem férhet, hogy a hitelintézetek megfelelnek a törvényi szabályozásnak, azonban az minimum erkölcsi aggályokat vet fel, hogy célszerű-e átlag magyar családokat erejükön felüli hitelfelvételre sarkallni. Szerinted etikusan járnak el a magyar bankok?

Kisvárosi asztaltársaság

Részlet Lengyel János Mitracsek úr visszatér című, megjelenés előtt álló könyvéből. 

Július 20 - Erősödött a hrivnya árfolyama

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) erősítette a hrivnya hivatalos július 20-ai árfolyamát a dollárhoz képest. Az euró 9 kopijkával lett olcsóbb.

150 millió euró a tejtermelés korlátozására

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. július 18-i ülésén az Európai Bizottság bemutatta a tejpiacon kialakult krízishelyzetre kidolgozott újabb, 500 millió euró összegű csomagját, amely két részre bontható. Az első 350 millió eurós rész nemzeti borítékok formájában, feltételekhez kötve az érintett gazdák likviditási problémáin kíván enyhíteni, a fennmaradó 150 millió a tejtermelés korlátozását ösztönözné.

Balog Zoltán óriási felfedezést tett!

Az igazgatóknak kell lenniük az igazi vezetőknek az iskolákban, az előző keretrendszer túlságosan leértékelte a munkájukat – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.

Szívproblémái miatt visszavonul a Real Madrid sztárja

A 23 éves Lucas Silva előző idényét a Marseille-nál töltötte, ott nem vették észre problémáit. A nagy reménység, a brazil Lucas Silva másfél éve került Brazíliából a Real Madridhoz, ám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így tavaly nyáron a Marseille-hez került. A tengerparti város  kötelékében 22-szer lépett pályára, ám gólt nem sikerült szereznie a védekező középpályásnak. 

Magyar győzelem a Nemzetek Díjában

18 évvel a budapesti és 8 évvel a kiskunhalasi CSIO csapatverseny sikere után újra első lett Magyarország a Nemzetek Díjában. Hugyecz Mariannt, Horváth Balázst, ifj. Szabó Gábort és Tóth Lászlót teltházzal ünnepelte a Nemzeti Lovarda.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1